Hotelli Hilton töötaja: Putin ja ta kaaskond korraldasid paraja segaduse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia peaminister Tony Abbott ja Venemaa president Vladimir Putin poseerimas koaaladega
Austraalia peaminister Tony Abbott ja Venemaa president Vladimir Putin poseerimas koaaladega Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ja tema 319-liikmeline kaaskond osalesid möödunud nädalalõpul Austraalias Brisbane`is G20 riikide tippkohtumisel, jättes neid võõrustanud hotelli töötajatele mulje kui väga nõudlikest klientidest, kellest jäi maha paras segadus.

Venemaa presidendi kantselei broneeris Brisbane`is asuva Hiltoni hotelli tubadest kolm neljandikku, edastab news.com.au.

Seda viietärni hotelli tuntakse kui kõrgete külaliste võõrustajat.

Hotelli sõnul oli Putinil kaasas kokk, toidumaitsja, turvaagendid, ihukaitsjad ning ka snaiprid.

Venemaa president lahkus G20-lt enne lõppu, öeldes et ta on väsinud, kuid Putini tekitatud erakorraliste meetmete tõttu olid väsinud ka hotelli töötajad.

Austraalia meedia intervjueeris Hiltoni töötajat pärast seda, kui väga nõudlikud kliendid olid lahkunud. Tema sõnul oli Putini kohalolek kurnav, kuid samas hea võimalus piiluda Vene presidendi ellu.

«Kõrged külalised korraldasid paraja segaduse. Nende heaks teenindamiseks kulub palju energiat, sest neil on palju nõudmisi. Sellise suurusjärgu külaliste järel koristamine nõuab palju aega,» teatas töötaja.

Putin sai G20 kohtumisel külma vastuvõtu osaliseks, seda eelkõige Venemaa viimase aja agressiivse poliitika tõttu.

Hiltoni hotellis olid ka Mehhiko ja Mauritaania delegatsioonid, kuid kõige enam aega ja energiat kulus Venemaa delegatsioonile.

Putini kaaskond koosnes 319 liikmest. Hotellitöötajatel oli üsna suur logistiline peamurdmine nende hotelli majutamisega. Rohkem kui 300 inimest saabusid peaaegu korraga ning nad tuli kiiresti majutada.

«Hiltoni ümbruse tänavad olid suletud ning see oli mõnevõrra takistuseks. Logistika paika panemine oli üsna keeruline,» teatas esindaja.

Tema sõnul oli hotelli köögis ööpäevane valve, kui Putinil või kellelgi ta kaaskonnas ootamatult kõht tühjaks läheb.

«Valmistasime toidu nii kiiresti kui võimalik ning see viidi venelastele kas restorani või mõnda teise kohta, kus parajasti oldi. Putini sööki maitses kaasas olnud söögimaitsja. Võimalik, et Venemaa president kardab enda mürgitamist,» lausus hotellitöötaja.

Putinit saatsid kogu aeg ta ihukaitsjad, keda oli kuni viis. Lisaks oli hotellis Putini ruumide lähedal valmis presidendi elu kaitsma snaiprid, kui keegi oleks tahtnud rünnata.

«Meil ei olnud teada täpseid kellaaegu Vene presidendi ega ta kaaskonna liikumise kohta. Teadsime vaid seda, et ta saabub ja lahkub pärastlõunasel ajal,» jätkas töötaja.

Hiltoni hotelli töötajaid instrueeriti varem, et ükskõik, mida nad näevad seoses Putiniga, tuleb neil suu kinni hoida. Neilt võeti vaikimisvanne.

Samuti ei tohtinud paljastada, kus Putin ja ta kaaskond täpselt ööbisid.

Lisaks Putinile oli erisoov Mehhiko presidendi abikaasal Angelica Riveral, kes palus oma hotellituppa suurt peeglit.

Brisbane´i Hiltoni hotelli töötaja kinnitusel on poliitikud siiski lihtsamad külalised kui näiteks tippsportlased, kellele meeldib suurejooneliselt pidutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles