Tänavakorvpall kolib Vabaduse väljakule

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakorvpall Pärnus. Pildil hullavad pärnakad Juri Larionov (vasemal) ja Reigo Nõmm.
Tänavakorvpall Pärnus. Pildil hullavad pärnakad Juri Larionov (vasemal) ja Reigo Nõmm. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval toimub Tallinna Vabaduse väljakul rahvusvaheline tänavakorvpallivõistlus “Baltic Open 2010”, mis toob kohale lisaks Baltikumi parimatele ka võistkonnad Soomest, Rootsist ja Itaaliast.

Tänavakorvpalli korraldustiimi liikme Martin Toomase sõnul on Eesti tänavakorvpalli tase väga hea. “Kaks nädalat tagasi tuli Eesti võistkond Moskvas toimunud maalmameistrivõistlustelt hõbedaga koju, oleks hea kui koduväljakutel saaksime kuldsed medalid kaela riputada,” rääkis Toomas. “Samas alahinnata ei tasu viite Läti ja kolme Leedu võistkonda, kes hakkavad ka võistlema medalite ja 20 000 kroonise peaauhinna eest. Isiklikult arvan, et üks medalipretendent on Itaalia, kuigi pöidlad on peos vaid Eesti võistkondadele.”

Võistlust tuleb vaatama FIBA Europe välisvaatleja, kelle hinnangul on just tänavakorvpalli rahvusvahelised võistlused tulevikus aluseks selle ala olümpiamängude võistkondade selgitamiseks.

“Juba sel pühapäeval algavad Singapuris esimesed suvised noorte olümpiamängud, kus traditsiooniline saalikorvpall on asendatud kolm kolme vastu mängudega” rääkis Robert Rieblinger FIBA Europe’st. “Kuid olümpamängude kavva jõudmine võtab tõenäoliselt veel 10-14 aastat aega.”

Rahvusvahelise tänavakorvpalliturniiriga samal ajal toimuvad ka tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste finaalid, mida mängitakse kaheksas erinevas võistlusklassis alates 12aastastest poistest kuni pühapäevaharrastajateni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles