President Ilvese poeg Luukas on Brüsselis kümme päeva elektrita olnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luukas Ilves
Luukas Ilves Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti presidendi Toomas Henrik Ilvese poeg Luukas Ilves teatas sotsiaalmeedias, et tal ei ole Brüsselis juba kümme päeva elektrit olnud.

Mees sõnas, et elektrifirma Electrabel ei ole seni ta korterit elektrivarustamisega taastanud.

Ta kasutab valgusallikatena küünlaid, sülearvutit ning tasku- ja pealampe.

Luukas Ilves selgitab, millest tal elektrifirmaga võis probleem tekkida. Ta kolis Brüsselis asuvasse korterisse sel kevadel ning ta sõlmis elektrifirmaga Electrabel interneti teel tarbijalepingu. Sellegi poolest ei hakanud ta elektriarveid saama. Suvel puhkusele minnes ei mõelnud ta enam sellele probleemile.

Septembris-oktoobris kontakteerus ta internetis elektrifirmaga, kuid siis ei saanud ta puuduvate arvete kohta teadet edastada.

Mees oli nüüd tagantjärele tark, et ta oleks pidanud helistama elektrifirmasse ning asjad selgeks tegema.

Möödunud nädala jäi ta elektrist ilma. See oli 5. novembril kell 8.00 hommikul. Siis helistas ta Electrabeli ning sai teada, et firma püüdis temaga e-kirja ja telefoni teel kontakteeruda.

See juhtus septembris ning rohkem firma temaga kontakti ei otsinud. Elekter võeti ette hoiatamata ära.

Luukas Ilves sai Electrabeli esindajatega jutule ning ta selgitas probleemi. Pärast seda lubati elekter tagasi anda, kuid seda ei juhtunud.

Talle lubati elektrit juba möödunud nädala reedeks, siis järgmise nädala esmaspäevaks.

Kolmandal elektrita päeval lahkus mees Eestisse. Enne seda tühjendas ta külmiku ning jättis endast maha pimeda korteri.

Kuuendal elektrita päeval oli ta Eestis, kust ta helistas Belgiasse Electrabeli, kuid tal ei õnnestunud ühtegi esindajat tabada.

Seitsmendal päeval tegi ta uue helistamiskatse, kuid sai teada, et firma telefonikeskjaam on kinni. Sel päeval lendas ta Brüsselisse tagasi ning jõudis oma korterisse kell 21.00 õhtul. Elektrit ikka ei olnud.

Kaheksandal päeval helitas ta esimese asjana Electrabeli ning ta sai teenindaja kätte. Jälle kuulati ta väga viisakalt ära ning lubati teha kõik, et olukord laheneks.

Üheksandal päeval ei olnud ikka elektrit. Ta helistas uuesti elektrifirmasse. Sel korral öeldi talle, et ta peab helistama teatud osakonda, kuid see suletakse kell 16.30. Soovitati hommikul uuesti helistada.

Kümnendal päeval tegi ta elektrifirmasse saksakeelse kõne. Ta sai ühe isiku liinile, kuid mitte sellest osakonnast, mida tal vaja oli. See isik lubas, et elektriga varustamine taastatakse 13. päevaks.

Luukas Ilvese kinnitusel ei ole tal seni elektrit ning möödunud on kümme päeva.

Mees jätkas, et elektrita olemine ei ole ta elu eriti mõjutanud, sest suure osa ajast oli ta Brüsselist eemal. Brüsselis on suhteliselt soe, 8 – 12 kraadi ning selle tõttu ei ole ta korteris veel väga külm. Korteris on elektriküte, mis samuti ei tööta.

Samas aga on tal võimatu kasutada pesumasinat, sülearvutit ja teha hommikukohvi.

Noormees edastas internetis kirja: «Kallis Electrabel – kui esindajad juhtuvad seda lugema – ma soovin vaid, et mu korteri elektriga varustamine taastuks ja ma saaksin elektriarved ära maksta. Loodan, et leiate võimaluse täna elekter tagasi anda, kuna nädalavahetusel oleks mul siis elekter. Kui teil on vaja mind tabada, siis olen küll väga hõivatud, kuid mulle saab e-kirju jätta. Minuga saab kontakteeruda inglise, saksa ja prantsuse keeles».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles