Käsitöö­os­ku­sega töötud saavad koolitust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Septembris algavad teist hooaega tootearenduse ja ettevõtluse koolitused Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia projekti “Käsitööga tööle” raames.


Käsitööoskustega töötutele korraldatakse koolitusi Rakveres, Tartus, Viljandis, Pärnus, Kärdlas ja Võrus. Maikuus lõpetas esimeses lennus kokku 68 inimest, neist kümme Rakvere grupis.

Koolituse sihtrühm on käsitööd oskavad aktiivsed inimesed, kes on hetkel töötuna registreeritud. Osaleda võivad ka väikelapsega kodus olevad vanemad, kui nad on lapsepuhkusel viibinud üle 1,5 aasta.

Projekti eesmärk on aidata ette valmistada potentsiaalseid kohalikke väikeettevõtjaid.

Koolitusperiood kestab üheksa kuud, septembrist maini, ning on jagatud kolmeks põhiteemaks: tootearendus, ettevõtluskoolitus ja internetiturustamise õpetus.

Õppes osalenul peaks kevadeks 2011 olema valminud üks toode või tootegrupp, kirjutatud äriprojekt ja omandatud internetipõhine müügioskus – eeldused ettevõtjana alustamiseks.

Tootearenduskoolitus on peamiselt suunatud oma oskuste paremale rakendamisele, mille  käigus õpitakse tundma klienti, otsitakse inspiratsiooni, tutvutakse kohaliku kultuuri- ja käsitööpärandiga, õppitakse juurde ja arendama käsitööoskusi.

Koolitusi viib läbi tekstiilidisainer ja -kunstnik Monika Järg, grupi tegevust koordineerib Kersti Loite.

Tootearenduskoolitus hakkab toimuma kolm korda kuus Rakveres ning ettevõtluskoolitus kaks korda kuus Türil.

Samas otsitakse gruppi ka käsitööettevõtluses tegusaid inimesi tugiisikuteks, kes õpetaksid vajadusel käsitöötehnikaid ja oskaksid käsitööettevõtlusalast nõu anda. Nende puhul pole töötu staatus vajalik.

Täpsemat infot koolituse kohta saab Rakveres Viru Käsitöö Salongist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles