Algab Pärnu improvisatsiooniline teatrifestival “August”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla

Reedel, 13. augustil algab esimene Pärnu improvisatsiooniline teatrifestival “August”, pühapäevani kestval festivalil osaleb kokku üheksa kollektiivi, kelle etteasteid iseloomustab improvisatsioon.

13.-15. augustini toimuva esimese Pärnu improvisatsioonilise teatrifestivali “August” korraldaja Viivika Orula sõnul on festivali kaugem eesmärk anda Pärnule teatripidu.

“Nii mõnigi teatriga rohkem või vähem seotud Pärnu inimene on mõlgutanud mõtteid päris oma teatripeost, et hõivata väärikas koht Eesti teatrifestivalide reas, “August” on osa inimesi juba üles leidnud ja kokku kutsunud,” rääkis Orula.
 
Et tegemist on alustava festivaliga, on Orula ütlust mööda selle olemus kujunemisjärgus ja läbivaks saab improvisatsioon. ““August” ei tea veel, milliseks ta tahab saada või millistele etenduskunstidele suvekoduks olla. “August” improviseerib käigupealt ja vaatab, mis välja tuleb. “August” tahab august välja tulla ja alustada millegi uuega, et Pärnus pidu ei lõpekski,” ütles Orula.
 
Festivali avalöök antakse reede õhtul kell 20 raekojas pärimusteatri Loomine etendusega “Carmen Alexandrinum”. Peale selle astuvad festivalil üles kaheksa kollektiivi Eestist ja piiri tagant. Näiteks tulevad Pärnusse Tõrva Noorte Improteater, Tartu Spontaansusteater, Jaa–trupp Tallinnast, Obrenovaci tehnikakooli noorteteater Serbiast ja Drammeni noorte tantsutrupp.
 
Teatrifestivali “August” korraldab Reiser Events ja see toimub tänavafestivali “Augustiunetus” raames.
 
14. augusti pärastlõunast keskööni Pärnus toimuva tänavafestivali “Augustiunetus” peatelg on Pühavaimu ja Supeluse tänav, mille ümbruses toimub kokku üle 50 ürituse ja ettevõtmise. Tänavafestival kuulutatakse avatuks 14. augustil kell 16 Steineri aias.  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles