Sangastes tuleb laupäeval Rukkihundi Rahvajooks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkihundi jooks aastal 2009.
Rukkihundi jooks aastal 2009. Foto: Taimi Käos/Valgamaalane

MTÜ Kodukant Sangaste eestvõtmisel tähistatakse Sangastes laupäeval, 14. augustil rukkimaarjapäeva. Toimub 3. Rukkihundi Rahvajooks koos kepikõnniga, samuti rukkimaarjapäeva laat müügi, konkursi, oksjoni, töötubade ja kultuuriprogrammiga.

Rahvajooksust osavõtjate registreerimine algab võistluspäeval kell kümme stardipaigas, osavõtutasu maksta ei tule. Start on kell 11 lossi, finiš Sangaste Rukki Maja juures. Raja pikkus on 9,1 kilomeetrit ja see kulgeb peamiselt pinnase- ja kruusateedel, on väikeste tõusude ja langustega. Olulistesse pöördekohtadesse on paigutatud suunamärgised, rajal on ka joogipunkt.

Osaleda võivad kõik soovijad. Nooremad kui 10aastased võivad koos vanemaga raja jalgrattal läbida.

Paremusjärjestust välja ei selgitata. Finišeerijad kantakse lõpuprotokolli tähestikulises järjestuses. Osavõtjatele kindlustatakse rinnanumber, ajavõtt, vesi joogipunktis ja finišis. Finišis osutavad vajadusel abi Eesti Punase Risti vabatahtlikud.

Kõigi raja läbinute vahel loositakse välja esemelisi auhindu. Eriauhinna saavad esimene finišeerija, vanim ja noorim osaleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles