Pildid: Keira Knightley ja Benedict Cumberbatch särasid koodimurdmisfilmi esilinastusel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti staarid Keira Knightley ja Benedict Cumberbatch särasid eile Los Angeleses uue filmi «The Imitation Game» esilinastusel.

29-aastane Knightley kandis lihtsat valget Chaneli kleiti ning 38-aastane hiljuti kihlunud Cumberbatch oli healõikelises tumedas ülikonnas, edastab Daily Mail.

Meedia sõnul moodustasid staarid harmoonilise koosluse.

Režissöör Morten Tyldumi käe all valminud film räägib Inglise matemaatikust ja loogikust Alan Turingist, kes aitas Teise maailmasõja ajal murda sakslaste mereväe Enigma koodi.

Film põhineb Turingi elus aset leidnud sündmustel ning selle põhirõhk on Turingi ja ta meeskonna ülisalajasel koodimurdmisel.

Wikipedia: Alan Mathison Turing (23. juuni 1912 London – 7. juuni 1954) oli Briti matemaatik, loogik, informaatik ja krüptoloog. Teda peetakse üheks informaatika ja tehisintellekti loojaks.

Ta oli Teise maailmasõja ajal Briti krüptograafiakeskuses Bletchley Parkis krüptoloog ning aitas murda Enigma koodi.

1952. aastal mõistis kohus ta homoseksuaalsuses süüdi ning vangla vältimiseks oli nõus saama hormoonravi. Samas ei saanud ta enam töötada luures krüptograafina.

Süüdi mõistmisest tingituna tegi ta 1954. aastal enesetapu.

2009. aastal esitas Briti peaminister Gordon Brown ametliku vabanduse.  2013. A astal rehabiliteeris kuninganna Elizabeth II Turingi postuumselt ning tühista ta süüdimõistva otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles