Mida Venemaa president kinkis Hiina presidendile?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) andmas Xi Jinpingile (keskel) üle nutitelefoni YotaPhone2
Vladimir Putin (vasakul) andmas Xi Jinpingile (keskel) üle nutitelefoni YotaPhone2 Foto: SCANPIX

Mida kingib maailma üks mõjuvõimsamaid riigijuhte? Seda küsimust kaaluti Venemaal Kremlis enne kui Venemaa president Vladimir Putin läks Hiinasse kohtuma selle riigi juhi Xi Jinpingiga.

Xi on Hiina president ning see maailma suurima rahvastikuga riik on tõusnud tugeva majandusega riikide hulka, edastab Helsingin Sanomat.

Uudisteportaali Bloomberg andmetel ulatub Xi ja ta perekonna varandus sadade miljonite eurodeni. Mida sellisel riigijuhil vaja minna võiks?

Putin viis Hiina juhile «kodukootud» asja ehk Venemaal valmistatud mobiiltelefoni YotaPhone2. Putin andis kingituse üle pärast saabumist Hiinasse Aasia ja Vaikse ookeani riikide tippkohtumisele.

YotaPhone2 on nutitelefon, Venemaa elektroonikatööstuse uhkus. Tegemist on kahe ekraaniga telefoniga, millel üks ekraan töötab ka siis kui aku on põhimõtteliselt tühi.

«Kas meie riigid teevad mobiiltelefonide arendamises koostööd?» olevat Hiina president küsinud tõlgi vahendusel Putinilt.

Putin vastas, et tulevikus tehakse kindlasti koostööd.

Hiina president tõenäoliselt ei kasuta talle kingitud nutitelefoni.

Xi on ka ise jaganud teiste riikide esindajatele Hiinas valmistatud ZTE nutitelefone.

Väljaanne Wall Street Journal kirjutas, et riigijuhid on hakanud aina enam kinkima elektroonikaseadmeid ning loobunud loomade ja delikatesside kinkimisest.

USA president Barack Obama näiteks kinkis 2009. aastal Briti kuningannale Elizabeth II  iPodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles