Video: milline on USA eriüksuse Navy SEAL ridadesse pürgijate treening

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Navy SEAL eriüksuse liikmed
USA Navy SEAL eriüksuse liikmed Foto: SCANPIX

USA armee eriüksuse Navy SEAL sõdurid viivad läbi erinevaid sõjalisi operatsioone maal, merel ja õhus ning neilt nõutakse väga heas füüsilises vormis olemist.

Viimati kajastati maailma meedias laialdaselt selle üksuse tegevust kui nad tabasid 2011. aastal Pakistanis terroriorganisatsiooni Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni.

Möödunud nädalal paljastus, et Bin Ladenilt võtsid elu Navy SEALi sõduri Rob O´Neilli lasud.

Navy SEAL eriüksusse pääsemiseks tuleb läbida karmid katsed, mis koosnevad nii psühholoogilistest kui füüsilisest osast.

Füüsilised katsed on järgmised: tuleb ujuda 457 meetrit ajaga 12 minutit ja 30 sekundit, parem kui see aeg oleks üheksa minutit. Ujuda võib nii rinnuli kui kroolides.

Pärast ujumist on kümne minuti pikkune puhkepaus ning siis tuleb teha kätekõverdusi. Kahe minuti jooksul tuleks teha vähemalt 50 kätekõverdust, parem neid on siiski 90.

Kaks minuti pärast kätekõverdusi kontrollitakse kõhulihaseid. Katse läbivad need, kes suudavad kahe minutiga teha vähemalt 50 istuma tõusmist, parem kui neid oleks aga 85.

Siis on jälle kaheminutiline paus. Pärast seda toimub lõuatõstmine. Kahe  minutiga tuleb tõsta 18 korda lõuga.

Pärast kümneminutilist vaheaega pannakse selga jooksuriided  ja –jalatsid ning joostakse 2,41 kilomeetrit. Teekond tuleb läbida ajaga kümme minutit ja 30 sekundit, veel parem kui aeg oleks üheksa minutit ja 30 sekundit.

Selles testis vastab jooksuaeg 2750 – 3000 meetri jooksu ajale.

Lisaks füüsilistele katsetele tuleb näidata ka kui tugev ja nutikas ollakse vaimselt.

Navy SEAL sõduriteks pürgijatel tuleb samuti läbida tervisekontroll, milles kontrollitakse ka nägemist. Seda põhjusel, et snaipritel ei saa nägemine vilets olla.

Eriüksuse sõduriteks soovijatel peab olema USA kodakondsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles