Ansambel Blind alustab sel reedel juubelituuri

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Blind
Ansambel Blind Foto: Blind

1994. aastal loodud rockgrupp Blind pole viimased kuus aastat tegutsenud. Käesoleva aasta juunis esineti festivalil Kaparock, mis pidi jääma ühekordseks katsetuseks, kuid publiku soe vastuvõtt andis bändile tõuke, et koos edasi rokkida.

Sel nädalal, 14. novembril antakse kontsert Tartus, Genialistide Klubis ja päev hiljem Pärnus, Endla Teatri kohvikus. Järgmisel nädalal toimuvad sünnipäevakontserdid reedel 21. novembril Põlva ööklubis Kino ning 22. novembril Tallinnas, klubis Sinilind.

Foto: Erakogu

Ansambel Blind andis aastatel 1994 – 2006 ligikaudu 300 kontserti, millest umbes 100 väljaspool kodumaad Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal, Poolas, Lätis ja Venemaal. Aastatel 2001 kuni 2004 tuuritas bänd ohtralt Ameerika Ühendriikides, kus anti välja ka kaks albumit. USAs on kahel korral üles astutud ka mainekal New Yorgi CMJ muusikafestivalil. 2002. aastal jõudis Blindi singel «Dum Dum» kümnete USA raadiojaamade edetabelitesse. Eestimaalastele on tuntuimateks Blindi paladeks «Astrounaut», «Emmanuelle», «P.O.M.B» ja «One Of A Kind».

Blindi koosseisus on vahetunud vaid bassimees, kelleks alates kevadest on Robert Kõrvits. Bändi frontman Urmas Voolpriit ütleb, et bänd otsustati uuesti kokku panna, kuna rock'n'rolli hakkas elus väheseks jääma. Alates augustist on bänd regulaarselt prooviruumis aega veetnud ning Voolpriit lisab: «Mul on siiralt hea meel, et saame seda fiilingut novembris ka oma vanade ja uute sõpradega jagada!»

Bändi liikmete sõnul on neil plaanis jätkata ka pärast novembris toimuvaid sünnipäevakontserte: «Võtame päeva korraga, aga kindlasti ei plaani me pärast neid nelja kontserti jõulupuhkuseks näiteks Soome suusatama sõita. Polegi korralike suuski hetkel,» ütlevad Blindi liikmed.

Foto: Andre Visnapuu

Blindile lisaks saab Pärnu ja Tallinna kontsertidel näha ja kuulata ka ansamblit Sibyl Vane. Tartus toimuval kontserdil lööb kaasa ka Arles Kangus & Udu. Tartus ja Tallinnas näidatakse enne kontserti suurelt ekraanilt Blindi ajalugu tutvustavat videomaterjali, mis sisaldab muuhulgas ansambli esimest ülesastumist Nõmme rokiklubis 326.

Rohkem infot ansambli esinemiste kohta leiab Facebookist:

14. november Tartus.

15. november Pärnus.

21. november Põlvas.

22. november Tallinnas.

Blindi kuuluvad:

Urmas Voolpriit – laul ja kitarr

Andres Ohu – trummid

Mallar Prandi – klahvpillid

Robert Kõrvits – bass

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles