James Bondil jäi see vist lugemata: ära seksi kaunite venelannadega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Moore ja Barbara Bach filmis «The Spy Who Loved Me»
Roger Moore ja Barbara Bach filmis «The Spy Who Loved Me» Foto: bond-girls.net

Suurbritannia kirjaniku Ian Flemingi loodud luureagendist tegelaskuju James Bond on nii raamatutest kui filmides sageli voodis kaunite naisagentidega, kuid see ei ole siiski agentidele soovitatav.

See ilmneb Ühendkuningriigi kaitseministeeriumi julgeolekukäsiraamatust, edastab Daily Mail.

Tegemist on käsiraamatuga, mis on suunatud Briti luuretöötajatele ja diplomaatidele, kes töötavad eelkõige Venemaal ja Hiinas.

Seni vaid riigiametnike silmadele mõeldud käsiraamatust jõudis osa nüüd meediasse.

Ajakirjanduses avaldatud osas seisab, et luureametnikke hoiatatakse välisriikide kaunite naiste eest, kes võivad mingite riigisaladuste teada saamiseks mehi voodisse meelitada.

Dokumendis on eriti hoiatatud Venemaa julgeolekuteenistuse naisagentide eest. Selles seisab veel , et Vene naisagente tuntakse nende kavalate lõksude ja infohankimise poolest.

Teise maailmasõja ajal tegutses Briti luures naine, kelle agendi varjunimi oli Fifi. Tegemist oli naisega, kelle tööülesandeks oli testida Briti luuresse värvatud noori mehi. Ta tegelikku isikut teadsid vaid kolm Briti luurejuhti ja see jäi salastatuks 70 aastaks.

Fofi aitas salaagente koolitada, pannes nad proovile. Mitut Euroopa keelt vabalt rääkiv naine esinese näiteks prantslannast ajakirjanikuna ning püüdis oma meeskolleegidelt saada niipalju salainfot kui võimalik.

Ta testis mehi mitmel viisil ning üsna palju oli neid mehi, kes ei suutnud kenale blondile naisele vastu panna  ning paljastasid kõik. Need isikud arvati Briti luureagentide seast välja.

Venemaa naisagendi teemat käsitleti näiteks 1977. aasta  Bondi filmis «The Spy Who Loved Me». James Bondi kehastas Roger Moore ja venelannast KGB agenti Barbara Bach.

Filmi sisu: James Bond uurib Briti ja Nõukogude Liidu ballistiliste rakettidega allveelaevade kadumist ning teda aitab KGB naisagent, kelle kallima ta tappis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles