Pärnumaa bändid ootavad rahvast tantsumaratonile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikjale jõudev Olavi Kõrre tantsitab rahvast laupäeval Treimani rahvamajas.
Kõikjale jõudev Olavi Kõrre tantsitab rahvast laupäeval Treimani rahvamajas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 14. augustil selgitatakse Treimani rahvamajas Pärnumaa bändide päeval maakonna parim tantsumuusika esitaja.

Bändide päeva korraldaja Viljar Soomre teatel on päevale registreerunud kümme Pärnumaa kollektiivi, kes kõik hakkavad omavahel mõõtu võtma ja rahvast üles kütma.

Üksteise järel astuvad laupäeval Treimani rahvamaja lavale Rix, FM Duo, Vanad Viisid ning Kõrre ja Kurg Pärnust, Pärnumaa mandoliinide orkester, Seljanka Torist, Treffunx Treimanist, Ahto Häädemeestelt, Vanad Sõbrad Seljalt ja Koonga bänd.

16. korda toimuv bändide päev on Soomre sõnade järgi nii võistumängimine kui lihtsalt võimalus bändidel end näidata ja koos lõbusalt aega veeta.

Seekordses võistluskavas valivad žürii ja publik välja nii kõige tantsitavama muusika esitaja kui parima rumbamängija. Oma hinnangu annab esinevatele ansamblitele žürii eesotsas Viljandi kultuuriakadeemia õppejõu Evald Raidma ja tantsuklubi Fox liikmetega.

Külalistena löövad Pärnumaa bändide päeval kaasa Joel Sebunjo Ugandast ja Abja muusikakooli juures tegutsev noorte poprokkpunt Murdlaine.

Sebunjo on noor ja andekas multiinstrumentalist ja laulja. Stiililiselt on tema muusika mitmekesine, peegeldades žanre nagu mbalax, mali blues, salsa ja rai, mis peegeldab mitmetahulist Uganda rahvamuusika traditsiooni, kuid tema loomingu pärisosaks on ka näiteks Lääne-Aafrikas elava hõimu mandinked repertuaar.

Oma teistkordsel Eesti tuuril esineb Sebunjo Uganda rahvapilli endongoga, mängib kalimbat (metallist lehtedega pöidlaklaver) ja loomulikult laulab.

Tantsumuusika maraton algab Treimani rahvamajas laupäeval kell 17 ja korraldajad ootavad rohket osavõttu kogu Pärnumaa tantsusõpradelt, sest üritus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles