Järva malev korraldab rattaretke

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

20. augustil korraldab Kaitseliidu Järva malev Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 19. aastapäevale pühendatud rattaretke.


Retk algab kell 9 Türilt Järva maleva staabi juurest ning kulgeb Järva maleva tagalaülema kapten Lauri Lipu selgitusel nii mööda maanteid kui ka metsateid 25 kilomeetri kaugusele Tagametsa.

Kohapeal on võimalus pidada väikest piknikut ning kinnitada keha maleva pakutava sooja tee ja värskete pirukatega.
Tagametsas asetavad retkelised pärja ja süütavad küünlad mälestusmärgi juures, mis on pühendatud võõrvägede poolt oma kodudest minema aetud inimestele. «Eestimaalased eri maailmajagudest on sinna toonud kivid, millest see ausammas koosnebki,» lausus Lipp.

Lipp märkis, et Järva kaitseliitlased tahavad oma tegevusega inimestele teadvustada, et 20. august on midagi palju enamat kui vaid töövaba päev. «Riigikaitse saab rohujuuretasandil alguse just sellest, et inimesed teavad ja austavad Eesti riigile äärmiselt olulisi päevi,» ütles ta.
Kui juuni algul läbisid admiral Pitka auks korraldatud rattaretkel ratturid tuult ja tormi trotsides ligi sada kilomeetrit, siis seekordne rattamatk on Lipu hinnangul märksa jõukohasem.

Retke paremaks korralduseks palub Järva malev osalejatel ennast kuni 18. augustini kirja panna Järva maleva staabis (Väike-Pärnu 6b) või telefonil 384 9170. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles