Simpel Session korraldab Helsingis Soome suurima BMX-võistluse

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simpel Session korraldab Helsingis Soome suurima BMX-võistluse
Simpel Session korraldab Helsingis Soome suurima BMX-võistluse Foto: Simpel Session

Euroopa suurimaks ekstreemspordifestivaliks kasvanud Simpel Session on laiendanud oma rahvusvahelist haaret, kolides oma tavaks saanud suvise trikirattavõistluse Tallinnast Helsingisse.

Tegemist on harukordse nähtusega, kus Eestist välja kasvanud ürituse kontseptsioon eksporditakse Eestist väljaspoole, kinnitavad korraldajad.

 

Eestlaste eestveetav BMX-võistlus toimub reedel, 13. augustil Helsingi südalinnas. 

Üritus leiab aset Narinkkatori ehk Kamppi väljakul ning kannab nime Stadi Summer Session (“stadi” märgib soome slängis Helsingit).

Võistluse jaoks kerkib väljakule esinduslik trikipark, mis on mõõtudelt võrreldav läinud augustis Vabaduse väljakule ehitatud uhke võistlusväljakuga.

Stadi  Summer Sessionile on korraldajate sõnul oodata ligi 50 profi- ja harrastusratturit 15st riigist. Terveks päevaks linnaväljaku vallutav üritus on pealtvaatajatele tasuta.


 

Simpel Sessioni peakorraldaja Mario Kalmre sõnul on võistluse Helsingis korraldamine Eesti mastaabis suur saavutus, eriti kuna siinsest praktikast ei ole teada ühtegi kultuuri- või meelelahutusüritust, mis oleks seni Eestist välja kasvanud või välismaal toimunud.

“Simpel Session on end tänaseks rahvusvaheliselt piisavalt kehtestanud, et seda võib juba julgelt korraldada ka mujal kui Eestis,” on Kalmre veendunud.

Ta lisas, et kümne aastaga kujunenud ülemaailmne koostöövõrgustik ja ürituse kasvav menu on juba mõnda aega andnud alust ambitsioonikamateks plaanideks.

“Kuna suvel oli kavas korraldada piirkondlik kvalifikatsioonivõistlus ning ka Põhjamaade suunalt on võistluse vastu suur huvi, siis leidsime, et on sobiv aeg vahelduseks uute väljakutsete teed minna,” selgitas Kalmre.

 

Peakorraldaja sõnul saab Stadi Summer Session olema esimene nii kõrgel tasemel rahvusvaheline BMX-võistlus Soomes, mis on ekstreemspordis rohkem tuntud kui rulamaa.

“50 000 rulatajaga Soomes toimub küll mitmeid tunnustatud rahvusvahelisi rulavõistlusi, kuid nii rahvusvahelist ning sedavõrd tugeva sõitjate nimistuga trikirattavõistlust seal seni korraldatud ei ole,” sõnas Kalmre.

“BMX on seal aga siiski väga levinud ning loodame Stadi Summer Sessioniga selle ala populaarsust omalt poolt veelgi kasvatada,” lisas ta.

 

Nagu eelnevadki Simpel Sessioni suvised võistlused, kujutab Stadi Summer Session endast talvise Simpel Sessioni BMX-kvalifikatsioonivooru, kus selguvad need Balti- ja Põhjamaade trikiratturid, kes pääsevad suurvõistlusel juba maailma tippudega mõõtu võtma.

Nii asutab end Soomes võistlema ka esinduslik rida eestlastest trikirattureid, eesotsas Eesti parimaks BMX-ratturiks tunnistatud Andres Lainevooluga.

Lisaks lähiriikidele sõitjatele ka Simpel Sessionil (korduvalt) häid tulemusi näidanud profiratturid näiteks USAst, Suurbritanniast, Saksamaalt, Itaaliast, Mehhikost ja mujalt.

 

Värskeimat infot Stadi Summer Sessioni kohta leiab Simpel Sessioni kodulehelt www.session.ee / www.session.fi ning Facebookist www.facebook.com/simpelsession   

 

Ekstreemspordifestival Simpel Session 11 toimub Tallinn Euroopa Kultuuripealinn 2011 ametliku prorammi raames tuleva aasta veebruari esimesel nädalal Saku Suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles