Taani kodutud saavad maiustada Venemaa turu jaoks toodetud gurmeejuustuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juust
Juust Foto: SCANPIX

Taani piimatoodetefirma Arla ei saa enam oma toodangut Venemaal turustada ning selle tõttu jagatakse juba toodetud gurmeejuust heategevuseks.

Arla teatas eile, et annab 15 tonni juustu Taani kodutute toitmiseks põhjusel, et Venemaa on Euroopa Liidu toiduainetele kehtestanud embargo, edastab The Local.

Arla kuulub seitsmes Euroopa riigis tegutsevate farmerite ühistule.

Arla esindajate sõnul ei saa nad Venemaa turu jaoks mõeldud tooteid ka mujal müüa, kuna see nõuaks ümber pakkimist, kuid neil ei ole selleks ressursse. Samuti on Venelaste jaoks toodetud juustud natuke teistsuguse maitsega kui näiteks Euroopa turu jaoks mõeldud juustud.

Esindaja lisas, et Venemaa jaoks tehtud juustudes on näiteks pipart, mustikaid, oliive ja mitmeid maitseaineid.

«Arlal on õnnestunud suur osa Venemaa jaoks mõeldud tooteid teistel turgudel müüa, kuid on ka neid tooteid, mida mujal müüa ei saa. Neid ei saa ümber pakendada,» seisab firma teates.

 Seega antakse 15 tonni juustu Taanis tegutsevale toidupangale, mis kogub vaeste ja kodutute jaoks supermarketites ostjatepoolseid toiduannetusi ning toiduaineteladude ülejääke.

«Tegemist on väga suure annetusega, millest saavad kasu paljud,» sõnas Taani toidupanga esindaja Karen-Inger Thorsen.

Venemaa poolt kehtestatud impordikeeld puudutab liha, puu- ja juurvilju, kala ja piimatooteid, mis on toodetud Austraalias, Kanadas, Euroopa Liidu riikides, Norras ja USAs.

USA ja Euroopa Liit on kehtestanud omapoolsed samalaadsed sanktsioonid Venemaale. Põhjuseks Venemaa Krimmi annekteerimine ja keeruline olukord Ida-Ukrainas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles