Mõrvas süüdi mõistetud ameeriklannast sai ajakirjanik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Knox
Amanda Knox Foto: SCANPIX

Ameeriklanna Amanda Knox sai kuulsaks 2007. aastal kui ta sõber ja korterikaaslane Meredith Kercher leiti Itaalias Perugias surnuna.

Itaalias vahetusõpilaseks olnud Knox, ta tollane poiss-sõber Raffaele Sollecito ja üks kohalik baariomanik arreteeriti ning neile esitati süüdistus mõrvas, edastab news.com.au.

Itaalia kohus mõistis nad 2009. aastal mõrvas süüdi ning nad olid kuni 2011. aastani vangis.

Knox pöördus pärast seda tagasi oma kodumaale Ameerika Ühendriikidesse.

2014. aastal vaatas kohus Knoxi juhtumi uuesti läbi ning talle määrati uus vanglakaristus.  Knox kaebas selle edasi ning seni ei ole USA teda Itaaliale välja andnud.

Nüüdseks on naisest saanud Seattle´i väljaande West Seattle Herald ajakirjanik.

Väljaande online osakonna juht Patrick Robinson sõnas, et naine, kes oli kunagi rahvusvahelises meedias ning kellele meedia pani hüüdnimeks Foxy Knoxy, töötab neile vabakutselisena ning püüab oma elu korda seada.

«Meid huvitas, kas ta on nõus kaastööd tegema ja ta oli nõus. Tal on varasemast ajakirjanikukogemus,» lisas Robinson.

Robinsoni sõnul kirjutas noor naine esmalt pseudonüümi alla, kuid nüüdseks kasutab oma pärisnime.  

Ajakirjanik lisas, et naise teiseks palkamispõhjuseks oli tema hea fotograafiaoskus, samas eitas et Knox oleks palgatud ta kuulsuse tõttu.

«Ei ole tähtis, mida inimesed arvavad või räägivad. Ta kodulinn on Seattle, ta kasvas siin üles. Miks mitte anda talle võimalus? Ta on üsna andekas kirjutaja,» nentis Robinson.

Knox kirjutas ja avaldas oma juhtumist raamatu ning tema üle kohtumõistmisest on tehtud film, milles mängib peaosa Cara Delevigne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles