Video: mees laseb end teaduse nimel anakondal «ära süüa»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Rosolie
Paul Rosolie Foto: unchartedamazon.com

Loodusekspert Paul Rosolie laseb end panna maokindlasse skafandrisse ning laseb end anakondal «ära süüa».

Ta teeb seda teaduskanali Discovery Channel dokumentaalsaate jaoks, edastab The Mirror.

Discovery näitab saadet «Eaten Alive» (Elusalt söödud) 7. detsembril.  

30-aastast looduseksperti ja loodusfilmide tegijat Rosoliet peetakse looduskaitsja Steve Irvini ja ekstreemseikleja Bear Gryllsi «seguks».

Discovery Channel reklaamib Rosolie trikki oma leheküljel järgnevalt: «Looduskaitsja ja filmitegija Paul Rosolie jõuab anakonda sisse kandes talle spetsiaalselt valmistatud maokindlat skafandrit».

Kas midagi saab viltu minna?

Sotsiaalmeedias on esitatud küsimus kas ja kuidas seda maokindlat skafandrit testitud on. Ei ole andmeid, kas see kaitseb inimest mao eest.  

Rosoliet tuntakse sellest, et talle meeldib end eluohtlikku olukorda panna. Ta on varem olnud koos salaküttidega džunglis ning uurinud Amazonases anakondasid. See maoliik on troopiliste metsade hävinemise tõttu ohtu sattunud.

Looduskaitsjate arvates võib see katse pigem anakondat, mitte meest ohustada.

Anakondad on Lõuna-Ameerika suured maod. Mõned isendid võivad kasvada kuni 6,6 meetriseks. Nad elavad tavaliselt veekogude lähedal ning tapavad oma ohvri neid oma pika keha abil kägistades.

Anakondad toituvad kaladest, lindudest, hirvedest ja krokodillidest.

Teada on juhtumeid, milles anakondad on inimesi rünnanud. Isegi keskmise suurusega 3,5-meetrine anakonda saab kerge vaevaga inimesest jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles