Oligarh Roman Abramovitš külastas Ruhnu saart

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär Roman Abramovitš
Miljardär Roman Abramovitš Foto: SCANPIX

Miljardär Roman Abramovitš (43) külastas väidetavalt lisaks Jurmalas peetud festivalile «Uus laine» ka Ruhnu saart, kirjutab Kroonika.

Pealtnägijate sõnul hoidis Abramovitš madalat profiili. Miljardär einestas äripartner Jevgeni Švidleri firmale kuuluval luksusjahil Le Grand Bleu.

Ruhnu saare sadama kapten Kaarel Niine vene oligarhi võimaliku visiidi kohta infot jagada ei oska. «Mul on käed-jalad nii tööd täis, et pole teemaga kursis,» kostab Niine.


Roman Arkadjevitš Abramovitš on sündinud 24. oktoobril, 1966 Saratovis, Venemaal. Ta on vene miljardär ja erainvesteerimisfirma Milhouse Capital'i peaaktsionär, keda kutsutakse ka vene oligarhiks.

Ajakirja Forbes andmetel on Abramovitši varanduse suuruseks 23 miljardit dollarit, mis teeb temast rikkuselt 15. inimese maailmas.

2000. aastal valiti ta Tšukotka maavanemaks ja ta on kulutanud oma varandusest üle 2 miljardi USA dollari selle kogukonna heaks. Hetkel on selle piirkonna sündimus suurim kogu Venemaal.

Väljaspool Venemaad on ta kuulus Chelsea jalgpalliklubi omanikuna. Hoolimata tema suurest tuntusest maailmas, ei tee Abramovitš peaaegu ühtegi avalikku avaldust enda tegemiste kohta.

2003. aastal valiti ta vene mõjuvõimsa ja austatud nädalalehe Expert poolt aasta inimeseks. Ta jagas seda tiitlit Mihhail Hodorkovskiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles