Video: ajakirjanik võttis 20 kilogrammi kaalus juurde uurimaks ülekaalulisust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katie Hopkins
Katie Hopkins Foto: Metro.co.uk

Briti ajakirjanik ja blogija Katie Hopkins tegi enda peale katse, tuues ohvriks oma kehakaalu ja vaimse tervise, uurides kas paksude kohta kehtib, et nad on laisad ja oma tervise suhtes ükskõiksed.

Ülekaalulisus kogu arenenud maailmas suureks probleemiks, edastab stuff.co.nz.

Naine seadis eesmärgiks tõendada, et ei ole võimalik olla paks ja õnnelik ning ülekaalulisus on kinni elustiilist ning igaüks suudab kaalu langetada kui ta seda vaid soovib.

Hopkins tegi oma katsest dokumentaalfilmi «Journey To Fat And Back» (Teekond paksuseni ja tagasi), mis jõuab vaatajateni järgmisel aastal.

Naine hakkas õgima, et ta võtaks kaalus 20 kilogrammi juurde, tarbides päevas 6500 kalorit.

«Tegemist on üsna tobeda projektiga,» tunnistas naine kaamera ees. Ta näitas samas, mida ta sõi – šokolaadi, sõõrikuid, röstsaia, pastat, leiba, kartuleid, šokolaadikooki, Pringles krõpse ja veel palju muud.

Naises kinnitusel kerkis ta kehakaal suure toidukoguse tõttu märgatavalt. Samas ta esitas küsimuse, et miks inimesed söövad üle ning miks nad on nõus olema ülekaalulised.

 Hopkins oli varem veendunud, et ülekaalulised on tahtejõuetud ning ei suuda end kontrollida, mis puudutab söömist.

Hopkinsi sõnul tegi ta läbi kõik ülekaalulisega seotud probleemid ning ta jõudis järeldusele, et talle ei meeldi paks olla.

«Ma ei nutnud lapse sünnitamisel. Ma ei nutnud oma pulmas. Kuid ma nutsin, kui olin ülekaaluline, sest hakkasin ennast ja oma keha vihkama,» teatas inglanna.

Hopkins pingutab nüüd, et taastada oma normaalne kehakaal ning Twitteri andmetel tal on jäänud alla võtta veel 6,4 kilogrammi.

Katse teinud naise arvates sõltub kehakaal mitmest faktorist nagu söömisharjumused, geenid, stress, vaimne tervis, toidueelistused ning ka enesekontroll.

Hopkinsi arvates ei saa liiga ülekaalulised olla õnnelikud, sest nende liikumine ja maailm on kehakaalu tõttu üsna piiratud.

Katse teinu arvates kulutatakse suuri summasid dieetidele, kuid need ei tööta, kuna ei olda südame ja vaimuga asja juures. Pigem on tegemist sotsiaalse käitumistrendiga, millel ei ole tervise paremaks muutmisega midagi ühist.

Maailmas ei ole paljud naised oma kehakuju  ja –kaaluga rahul. Meedia ja sotsiaalmeedia teevad ettekirjutusi, millised peavad naised olema ja sellega tekitavad ka normaalkaalus naised endale stressi.

Hopkinsi sõnul ei mõista ta ülekaalulisi hukka, sest igaühel meist on looduse poolt kaasa antud kehakuju. Küll aga saab õige söömisharjumusega mõjutada kehakaalu, olgu see siis kas väike või suur.

«Ülekaalulisus ei ole nii üheülbaline ja lihtne kui ma oma katse alguses arvasin. Enamik normaalkaalus inimesi ei mõista ülekaaluliste probleeme,» tegi inglanna kokkuvõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles