Hipsterid, peole! Indipopp-bänd Metronomy tuleb Eestisse

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indipopp-bänd Metronomy Inglismaalt
Indipopp-bänd Metronomy Inglismaalt Foto: promo

22. märtsil esineb esmakordselt Eestis indipopp-bänd Metronomy Inglismaalt. Kontsert Tallinnas, Rock Cafés leiab aset bändi Euroopa turnee raames.

«Metronomyt on peetud ning peetakse siiani üheks geniaalsemaks popansambliks Euroopas... Ent ometi pole tegemist triviaalse popiga, mida hommikust õhtuni kommertsraadiotes käiatakse, kuid põhjust rahvalaulikuks saamiseks on küllaga…» (Kultuur | ERR)

Selle aasta kevadel nägi ilmavalgust ansambli neljas stuudioplaat nimega «Love Letters», mis maandus Inglismaa albumite edetabeli esikümnesse, pälvides muusikakriitikute heakskiidu üle maailma. «See siiras ja samal ajal vaoshoitud album on teos bändilt, kes soovib popmuusika edu vastu võtta nende enda tingimustel ning paljastama teistsugust, kuid väga veetlevat külge enda kunstimeisterlikkuse muutustest», kirjutas AllMusic.com.

«Love Lettersi» algaine on pärit kuskilt imaginaarsest ruumist ja võibolla isegi reaalsest elust, kus armastuskirjad, disko ja Joe Meek omavahel sõbrunevad. Tegu pole tavalise popbändiga, vaid popmuusikas harva esineva metafoorse ükssarvega. Kui aus olla, on sedavõrd cool'i ja teadliku produktsiooniga albumiga 2014. aastal raske kedagi kõrvutada, sest kes suudaks ühele albumile nii Zodiaci, Paul McCartney «McCartney II» kui Joe Meeki nüansse tervikut lõhkumata kombineerida? «Love Lettersi» kuulamata jätmine tähendaks sama, mis igapäevaelust elamuste kadumine», niiviisi arvustas ansambli uut kauamängivat Risto Kozer ERRi portaalist Kultuur.

Foto: promo

Uue albumi toetuseks on Metronomy suvest saadik nii Euroopas kui Ameerikas tihedalt tuuritamas ning on jõudnud esineda ka paljudel suurtel muusikafestivalidel, sealhulgas Glastonburyl, Readingul ja Leedsil Inglismaal, Montreux Jazzil Šveitsis,  Primavera Soundil Hispaanias, Rock Werchteril Belgias, Summersonicul Jaapanis jpt.

Tänapäeval kuuluvad Metronomy koosseisu Joseph Mount (lugude autor, laulja, klahvpilli- ja kitarrimängija), Oscar Cash (saksofon, kitarr, klahvpillid ja taustavokaal), Anna Prior (trummid ja vokaal) ja Gbenga Adelekan (basskitarr ja vokaal).

Oma karjääri jooksul on Metronomy soojendusartistina lavasid jaganud selliste bändidega nagu Coldplay, Bloc Party, CSS, Klaxons, Kate Nash ja Justice. Ansambli ninamees Joseph Mount tegeleb Metronomy nime all ka remiksimisega - tema tööde hulka kuuluvad sealhulgas töötlused Gorillazi, Roots Manuva, Franz Ferdinandi, Klaxonsi, Goldfrappi, The Young Knivesi, Zero 7, Ladytroni, Kate Nashi, Lady Gaga ja Lykke Li paladele.

«Metronomy erinevus teiste briti indibändidega võrreldes peitub endiselt ansambli kontseptsioonis, kus kasutatakse peale analoogsete elektrooniliste pillide ka päris instrumente, mille kuvandit ansambli liikmed enda karakteritega täiendavad», lisas Kozer.

Metronomy esineb 22. märtsil Tallinnas, Rock Cafés.

Piletid tulevad vabamüüki sellel kolmapäeval, 5. novembril kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti. Piletihind on 29 eurot.

FBI Concert Clubi liikmed saavad pileteid osta alates tänasest, klubiliikmetele on müügil piiratud kogus pileteid hinnaga 25 eurot. FBI Concert Clubi liikmeks saab tasuta registreeruda internetis aadressil www.fbi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles