«Reisipalavik»: Argentiina muudab naised naiselikumaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Reisipalaviku» saatekülaline ja raamatu «Minu Argentiina» autor Liis Kängsepp
«Reisipalaviku» saatekülaline ja raamatu «Minu Argentiina» autor Liis Kängsepp Foto: Erakogu

Sel pühapäeval kell 14 võtab Raadio 2-e saade «Reisipalavik» ette rännaku Lõuna-Ameerikasse ja avastab tango kodumaad Argentiinat. Reisijuhiks on raamatu «Minu Argentiina» autor Liis Kängsepp.



«Argentiinas on muidugi macho-ühiskond. Tänaval naistele järgi hõikamine ja vilistamine on tavaline ja neile omane. Nad lihtsalt märkavad naisi rohkem,» räägib Liis Kängsepp kuumaverelistest ja temperamentsetest argentiinlastest.



«Argentiina muudab naised naiselikumaks - see on üks mõte, mida argentiinlased ise usuvad ja toovad näiteid, kuidas seal viibides kasvavad naistel juuksed pikemaks, tekivad selga seelikud ja kehakeel muutub naiselikumaks,» jutustab ta sealsetest arusaamadest.



«Kui sa lähed teatud sotsiaalsest klassist kõrgemale, siis iluoperatsioon ei ole enam mitte võimalus vaid kohustus. Seal tänaval ringi käies on ikka hämmastav, kui palju näeb kunsttisse,» lisab Liis.



Kängsepp valgustab saatekuulajat ka teistest huvitavate teemadega, mis on sellele maale omased. Näiteks jutustab ta pingviinidest ja vaaladest, lihatoitude-põhisest köögist ja matejoomiskultuurist, transvestiitidest, pealinnast Buenos Airesest ja erilistest looduspaikadest, kohalikust eluviisist ning paljust muust põnevast.




Äripäeva ajakirjanik Liis Kängsepp töötas aasta Argentiinas vabatahtlikuna , õpetades geto-lastele inglise keelt. Oma sealsetest kogemustest annab ta suurema ülevaate värskelt ilmunud raamatus «Minu Argentiina».



Varasemaid «Reisipalavikke» saad kuulata

R2 kodulehelt

.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles