Hillar Kohv Viinahaualt: peamine kui äikese ajaks jõuab digiboksi välja võtta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Kohv Viinahaualt kandideerib saatesse "Stiilipäevik"
Hillar Kohv Viinahaualt kandideerib saatesse "Stiilipäevik" Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Elu24 uuris täna oma 44. sünnipäeva tähistavalt Viinahaua peremehelt Hillar Kohvilt, kas teda äike hirmutab.

Hillar: Meenub kõige jubedam pilt äikesega seoses mõnede aastate eest, kui kella 18.30 paiku juulikuu alguses tuli äikesepilv ning oli hirmus tormi-iil, mis viis pikali suisa kolm kaske koos pesakonnaga (juured koos mullaga) ning siis oli küll selline tunne, et maailma lõpp vist käes... Aga see kestis umbes 10 minutit.

Kui olin aga laps alles, siis virutas äike tihti ühte vanasse kaske sisse ning alati oli kasetoht sellelt kaselt maas. Öeldakse, et sinna kuhu äike sisse lööb, et seal on rauamaaki maa sees. Naabril lõi ühel korral äike mesitaru katki ning mett oli maa täis.

8. juulil tänavu oli ka äike, aga õnneks tuuleiile polnud. Olin parajasti kaugemal kartulipõllul ning jõudsin parajasti koju ajaks, mil vihma sadama hakkas.

Peamine on see, et digiboksi vooluvõrgust välja jõuab võtta ning parem veel see, kui elektri üldse välja lülitada.

Aga on juhtunud ka nii, et äikese ajal on suisa elektripirn katki löönud ning seda sel ajal, kui elekter oli välja lülitatud.

Sellised lood siis seoses äikesega.

Kas Sina kardad äikest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles