Seikleja läbis Amazonase džunglis 9600 kilomeetri pikkuse teekonna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ed Stafford
Ed Stafford Foto: SCANPIX

Endine Briti armee kapten võttis ette läbi ajaloo pikima džungliretke, läbides Amazonase jõe äärsetel aladel 9600 kilomeetrit.

34-aastasel Ed Staffordil kulub teekonna läbimiseks 859 päeva ja juba homme peaks ta jõudma Brasiilias Atlandi ookeani rannikul asuvasse Belemisse, kirjutab Daily Mail.

Endine Afganistani sõja veteran alustas oma teekonda Peruust Camanast Vaikse ookeani kaldalt 2008. aasta aprillis. Esialgseks teepikkuseks oli planeeritud 6400 kilomeetrit. Kuid üleujutuste tõttu pikenes te teekond 3200 kilomeetri võrra.

Mees võttis retke ette, et pöörata tähelepanu keskkonnaprobleemidele ning koguda raha heategevuseks.

«Iga päev ühesugune rutiin, tõmmata selga samad märjad riided, on üsna karm. Teekond pani mind proovile nii vaimselt kui ka füüsiliselt,» sõnas satelliittelefoni abil kontakteerunud inglane.

Staffordist saab esimene inimene, kes selle karmi teekonna läbis. Samuti näitas ta selle matka võimatuks pidajatele, et see on võimalik.

Staffordi keskmine liikumiskiirus oli 5,4 kilomeetrit tunnis.

Inglase kinnitusel oli tegemist väga raske maastikuga. Teekonnal sõid teda sipelgad, kohalikud süüdistasid teda kahel korral ebaõiglaselt mõrvas ning teda ajasid taga Ashaninka indiaanihõimu liikmed. 

Briti seikleja peaks koju Leicestershire`is asuvasse Mowsleysse jõudma selle nädala kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles