Tallinnas neljapäeval alanud toidumessil Tallinn FoodFest 2014 valiti ka selle aasta parim kokk. Tänavu pälvis tiitli Dmitri Fjodorov restoranist Ribe.
GALERII! Tallinn Food Festil valiti aasta kokk 2014
Meisterkokka on valitud alates 1995. aastast ning seekord toimub mõõduvõtmine juba kahekümnendat korda. Eriline rõhk on võistlusel Eesti toidul, kuna kasutatav toidukorv on traditsiooniliselt koostatud peaasjalikult kohalikust toorainest.
Eelvoorus osalemiseks esitas iga võistleja võistlustööna á la carte supi, pearoa ja desserdi retseptid. Võistluse lõppvoorus tuli osavõtjatel valmistada sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, supp, pearoog ja dessert ning valida nende juurde sobivad joogid. Roogade valmistamiseks oli aega 5,5 tundi. Töid hindas rahvusvaheline kohtunikekogu.
Aasta kokk 2014 finalistid (tähestiku järjekorras):
Aleksandr Nikoškov - Mozart Catering
Alexander Kolomar - Horisont restoran
Dmitri Fjodorov - restoran Ribe
Kaido Kaunissaar - M/S Baltic Queen
Kirill Kirejev - restoran Al Bastione
Raido Soosaar - restoranid Ö ja Kaks Kokka
Roman Sokalski - Villa Mary restoran
Siiri Aasma - restoran CRU
Parima koka tiitli pälvis Dmitri Fjodorov restoranist Ribe.
Vaata pildigaleriid!