Soovimatu tähelepanu video teinud ameeriklanna saab tapmis- ja vägistamisähvardusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shoshana Roberts
Shoshana Roberts Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis tegi noor naine video meestepoolsest liigsest ja soovimatust tähelepanust.

Nüüd saab 24-aastane psühholoogiat õppinud ja näitlejaks pürgiv Shoshana Roberts tapmis- ja vägistamisähvardusi, edastab CNN.

Youtube`i pandud video eesmärgiks oli näidata kui igapäevane on New Yorgis naiste ahistamine.

«Video läks niiöelda naelapea pihta ja puudutas tundlikku teemat,» kommenteeris Roberts Anderson Cooperi saates.

Videol on Robertsit näha kõndimas New Yorgi tänavatel kümme tundi. Tumedaid lihtsaid riideid kandev naine ei flirtinud meestega ega teinud ka midagi muud, et kontakti saada.

Videol on näha, et mehed püüavad pidevalt Robertsi tähelepanu köita ning hüüavad talle igasuguseid asju, kaasa arvatud solvanguid.

Robertsile hüüti näiteks üle 100 korra «Hei tibi» ning «Su ilu kohtab tehti kompliment, miks sa ei täna».

«Minu kehakeel andis mõista, et ärge tülitage mind. Ma ei vaadanud meestel silma ega olnud ka sõbralik. Mehed lihtsalt eirasid neid märke,» selgitas ameeriklanna.

Robertsi sõnul oli hirmutav kui üks mees asus teda jälitama ja tegi seda üle viie minuti.

«Olen tegelenud alates üheksandast eluaastast idamaiste võitluskunstidega ning mul on taekwondos must vöö. Sellest hoolimata kartsin,» tõdes Roberts.

Robertsi sõnul näitab video, mida naised igapäevaselt tänavatel kogevad.

«Mul on varasemast mitmeid seksuaalse ahistamise kogemusi. Selle tõttu huvitas mind selle video tegemine,» selgitas naine.

Videoprojekti taga on organisatsioon Hollaback, mis võitleb naiste tänavatel ahistamise vastu.

Robertsi kümnetunnise liikumise tänavatel võttis salakaamera abil videole ta sõber Rob Bliss. Youtube`i pandi kaheminutine töödeldud versioon.

Seda videot on vaadatud juba üle 12 miljoni korra. Lisaks Robertsile tehtud ähvardustele on saadud ka positiivset tagasisidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles