“Tõrva loitsul” kõlab ehe Eesti muusika

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll.
Metsatöll. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 14. augustil Valgamaal Tõrvas toimuv muusikasündmus “Tõrva loits 2010“ toob vaatajateni parimad Eesti artistid koos müstiliste tulemängude ja 100 meestantsijaga.

Tänavuse loitsu lausuja Hardi Volmeri kinnitusel on üritusest kujunenud esinduslik muusikasündmus Lõuna-Eestis, mille omapärana võib välja tuua looduse ja inimeste ürgse omavahelise koostoimimise. “Oleme kogu kontserdi planeerinud viisil, mis pakuks peale hea muusika võimalust nautida efektset ja tulist vaatemängu,” märkis Volmer.

“Tõrva loitsul” astuvad rahva ette kodused artistid Marko Matvere, Liisi Koikson, Kristjan Kasearu ja Valgamaa oma lauljanna Birgit Varjun koos saateansambliga Eclectica.

Kontserdi rajuma poole eest hoolitseb Eesti tuntuim raskerokibänd Metsatöll, mille esinemisele annavad hoogu juurde Irhena tulehaldjad, Hardi Volmeri lausutav Tõrva loits ja 100 meestantsijat üle kogu Eesti, kelle lavaseade eest on hoolitsenud Märt Agu.

Kontserdi lõpetab spetsiaalselt Tõrva linna jaoks Priit Pajusaare ja Aapo Ilvese kirjutatud “Kodulaul”, mille esmaettekanne oli 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles