Itaaliat vapustas «kellavärgiga apelsini» juhtum

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalias Torinos ründas relvastatud jõuk frantsiskaani munki
Itaalias Torinos ründas relvastatud jõuk frantsiskaani munki Foto: Reuters / Scanpix

Itaalias toimus sündmus, mis kohaliku meedia sõnul oleks olnud nagu stseen Stanley Kubricki filmist «Kellavärgiga apelsin».

Nimelt ründas jõuk Torino lähedal asuvat kloostrit, tekitades neljale mungale raskeid kehavigastusi, kirjutab AFP.

 

Kolm mungarõivaid kandnud meest tungisid  frantsiskaani San Colombano del Belmonte kloostrisse siis, kui mungad olid lõunat söömas.  Ründajad sidusid mungad kinni ja hakkasid neid kaigastega peksma.

 

«Sissetungijad ei öelnud sõnagi, vaid hakkasid kohe peksma. Kuulsin vaid ühte neist ütlemas, et ma tapan su,» meenutas kannatada saanud Emanuele Battagliotti.

Kõige noorem munkadest, 49-aastane Sergio Baldi on koomas. Kuid ka 81-aastase Battagliotti olukord on kriitiline.

Torino peapiiskopi, kardinal Severino Poleto sõnul ületab juhtunu kõik inimmõistuse piirid ning tema arvatespidid ründajad olema kurjast vaimust vaevatud ja narkojoobes.

«Nad kasutasid munkade peal väga julma vägivalda. Mungad ei saanud ennast kaitsta,» lausus frantsiskaan Gabriele Trivelli.

Politsei arvates võis tegemist olla röövkallaletungiga ning sissetungijate eesmärgiks oli raha leida. Jõuk sai saagiks ainult 170 eurot (2658 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles