Võtikvere raamatuküla ootab kõiki külla

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imbi Paju.
Imbi Paju. Foto: TOOMAS DETTENBORN.

Imbi Paju ja Võtikvere raamatuküla rahvas ootavad kõiki 14. augustil Jõgevamaale Torma valda Võtikvere külla, et arutleda lugemisaastale pühendatud raamatuküla päeval maailma ja kirjanduse üle.


Külaliste ette astub USAst pärit kolumnist ja raamatu “Minu Eesti” autor Justin Petrone, kes on sel aastal ühtlasi ka raamatuküla patroon. Ajakirjanik Õnne Pärl tutvustab oma teost “Armastatud Afganistan” ja samas saab vaadata tema fotonäitust Afganistanist. Välisminister Urmas Paet räägib Eesti kohast ja eesti kultuuri kohast suures ja väikeses maailmapildis. Raamatu “Minu Ugrimugri” autor Rein Sikk näitab teed 25 miljoni hõimlase kõige suurema saladuse juurde.

Soome ajakirjanik Jorma Rotko kõneleb oma eesti keeles kirjutatud põnevusromaanist “Erik Strand ja kadunud kuld”, ajalooajakirjanik Merike Jürjo tutvustab oma romaani “Pikad varjud teel”, mis viib lugeja 1930ndatesse aastatesse. Võtikverest pärit koduuurija Ülo Pärn esitleb oma kodukülateemalist teost.

Päeva juht Imbi Paju räägib koos ajaloolastega enda ja kirjanik Sofi Oksaneni koostatud artiklikogumikust “Kõige taga oli hirm”. Filmitoas näidatakse Imbi Paju viimast dokumentaalfilmi “Soome lahe õed”.

Õieterapeut ja taimetark Mercedes Merimaa jutustab oma teest taimede väeni ja tervislikust toitumisest. Muusikalisi vahepalu akordionil pakub Jüri Visnapuu.

Maili Vesiko-Liinev Eesti lu­gemisühingust viib täiskasvanud koos lastega lugemispessa ja annab täiskasvanutele nõu, kuidas lapsi lugema innus­tada.

Lastele on lugemispesa ava­tud kogu päeva jooksul, seal saab mängida, lugeda ja ise raamatuid illustreerida. Lugemispessa on oodata ka üllatuskülalisi. Raamatuküla päeval on kohal kirjastused, kes müü­vad sõbrahinnaga raamatuid. Päeva lõpetab Väike-Maar­ja rahvateater.

Raamatupäeva üritused on kõik tasuta.

Võtikvere on Eesti kirjaniku ja filmitegija Imbi Paju koduküla, kus ta on korraldanud raamatulaata ja kirjanduslikku vestluspäeva alates aastast 1999.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles