Rootsi Drottningholmi lossi alale murti sisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drottningholmi loss
Drottningholmi loss Foto: Wikipedia.org

Rootsi kuningliku Drottningholmi lossi alale murti ööl vastu tänast sisse.

Kuningliku perekonna eraresidents asub Drottningholmis Lovöni saarel, kirjutab iltalehti.fi.

Sissemurdjate sihtmärgiks oli lossi alal asuv Hiina paviljon, kuhu nad öösel kell kaks sisenesid vaid paar minutit pärast turvameeste kontrollkäiku.

Politsei jõudis sündmuspaika 15 minutiga, kuid sissemurdjad olid selleks ajaks juba põgenenud. Politseikoer võttis üles sissetungijate jäljed. Politsei arvates võisid kurjategijad põgeneda paadiga.

Veel ei ole kindlaks tehtud, kas vargad ka midagi saagiks said. Hiina paviljonis oli lõhutud portselani ning muid väärtuslikke ja ajaloolisi asju sisaldavaid klaasvitriine.

Drottningholmi loss asub Stockholmist 15 kilomeetri kaugusel. Kuigi loss kuulub Rootsi kuninglikule perekonnale, on park ja mitmed ruumid huvilistele avatud. Ka on see ehitis UNESCO maailmapärandi nimekirjas.

Nimi Drottningholm tähendab «kuninganna saart» ning tuleneb algsest lossist, mille Rootsi kuningas Johan III 1580. aastal ehitas oma abikaasale kuninganna Katarina Jagellonicale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles