Ovulatsiooniperioodil ostavad naised seksikamaid riideid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ovulatsiooniperioodil ostavad naised seksikamaid riideid
Ovulatsiooniperioodil ostavad naised seksikamaid riideid Foto: SCANPIX

USA Minnesota ülikooli uuring näitas, et ovulatsiooniperioodil meeldib naistele seksikamaid riideid osta.

100 naise uurimine näitas, et hormoonid ja menstruaaltsükkel mõjutavad naiste ostueelistusi, kirjutab foxnews.com.

Uurijate arvates võib selle fenomeni põhjuseks olla asjaolu, et naised soovivad viljakuse tipp-perioodil meeste jaoks rohkem nähtavamal olla ning rivaale edestada.

Menstruaaltsükli erinevas faasis olnud naistele näidati fotosid kas kohalikest või kaugemal elavatest kaunitaridest ja vähem atraktiivsetest naistest. Siis paluti naistel kirjeldada rõivaid ja aksessuaare, mida nad kohe osta tahaksid.

Naised, kellel oli ovulatsioon ning kes nägid fotosid kohalikest kaunitaridest, valisid seksikamad rõivad, võrreldes nende katsealuste naistega, kellel näidati fotosid vähem ilusatest naistest või naistest, kes elasid rohkem kui 1600 kilomeetri kaugusel.  

«Viljakuse tipp-perioodil valivad naised alateadlikult nende seksikust rõhutavaid asju, et paista rohkem silma ning paremini rivaalidega toime tulla,» selgitas uuringu juht Kristina Durante.

Ta lisas, et kui naine näeb oma võistlejast parem välja, siis on tal suuremad võimalused silma paista.

Uurijate sõnul on naiste eesmärgiks leida endale sobivaim partner.

«Leidmaks sobivat partnerit lasevad naised käiku nii alateadlikud, hormoonidega seotud kui ka moe «relvad»,» lausus Durante.

Samas võib uuring mõjutada ka seda, kuidas naistele mõeldud tooteid tulevikus reklaamida võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles