Euroopa pianistide paremikku kuuluv Nataša Veljković esineb Pärnus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nataša Veljković.
Nataša Veljković. Foto: Erakogu

Üheksandad Arbo Valdma meistrikursused toovad Pärnusse esinema Euroopa pianistide paremikku kuuluva Nataša Veljkovići, kes astub erikülalisena üles SUVEUNIversiteedi lõppkontserdil 10. augustil kell 20 Pärnu kontserdimajas.

Belgradis sündinud Veljković, kelle tõus Euroopa tunnustatumate pianistide sekka sai alguse just professor Arbo Valdma juurest, huvitus klaverimängust juba nelja-aastaselt. Õpingute järel professor Valdma juures Belgradis astus Veljković 14aastaselt Viini muusikaülikoolis professor Paul Badura-Skoda klaveriklassi.

Edasised muusikaõpingud viisid ta New Yorki Juilliardi ülikooli, kus tema juhendajaks oli professor Rudolf Firkušný. Hiljem õpetas teda Kölni konservatooriumi professor Harry Datyner. Nüüdseks on Veljković omandanud kaks magistrikraadi.

Veljković tegutseb aktiivse pianistina peamiselt Austrias. Viini kontserdimajas esineb ta regulaarselt kontserdisarjas “Muusika ja poeesia”. Ta on ametis ka Viini muusika- ja teatriülikoolis, kus töötab professori assistendina.

Veljkovići muusikaline tegevus, eriti just plaadistused, on äratanud rahvusvaheliste muusikakriitikute tähelepanu.

Veljković astub Pärnu publiku ette kõrvu meistrikursusel osalenute, Pärnu linnaorkestri ja pianist Zhang Qianiga (Hiina). Jüri Alperteni juhatamisel kõlavad lõppkontserdil Frédéric Chopini klaverikontserdid nr 1 ja 2 ning Carl Maria von Weberi kontsertpala klaverile ja orkestrile.

Professor Arbo Valdma rahvusvahelist pianistide SUVEUNIversiteeti korraldab Pärnu kontserdibüroo koostöös Pärnu filharmooniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles