Lihulas haritakse noormuusikuid

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus mullusest seminar-laagrist.
Meenutus mullusest seminar-laagrist. Foto: http://www.unistustevabrik.ee/kamp2010/galerii

Lihulas toimub 17.-20. augustini Läänemaa noormuusikute seminar-laager Bändkämp 2010”, millele oodatakse osalema vähemalt pooltsadat 14-23aastast veel oma loometee alguses pillimängijat-lauljat.

See on ettevõtmine „kõigile Läänemaa noortele, kes tunnevad, et muusika on nende rida,” deklareerib Bändkämp 2010” kodulehekülg. „Vahet ei ole, kas oled algaja või edasijõudnu, see üritus on sinule, kui soovid teistega kohtuda, kuulata, õppida ja oma kogemusi jagada. Hea, kui omad eelnevat pillimängu või laulmise kogemust . Veel toredam, kui tuled terve bändiga.”

Seminari-laagrisse kogunejaid ootavad juba eelmisest aastast.tuttavad muusikud ja koolitajad, ent õpetaja rollis on hulk uusigi inimesi.

Koolituse põhiraskuse kandjatest olgu esimesena nimetatud Tarvo Valm, ainulaadne rokk-kitarrist, kes on käinud läbi tule ja vee Los Angelesest Tallinnani, mees, kes on mänginud bändides Me, Myself and I, Human Ground, Toe Tag, Blind, Misery, Forgotten Sunrise, Flytrap ja kes on tegev bändis The Sun.

Laagriliste teine harija on DJ L.Eazy, kaheksa aastat muusikakoolis klaverit õppinud mees, kes on üks veebilehekülje clubarena.com tegijatest ning aidanud tuua Eestisse hulga trummi ja bassi suurkujusid välismaalt.

Seminari-laagri kolmas “koolipapa” on Ivo Varts, legendaarne trummar, kes mänginud Rujas, Propelleris, Mahavokis, Kasekeses.

Praegu on Varts peale Compromise Blue’s kaasalöömise kooliõpetaja ja koolitaja, kes jagab oma kogemusi ning teadmisi mitte ainult rütmiriistadest, vaid ka muusikuks olemise mõttest.

Oma teadmiste päikesel laseb seminaristidele paista Indrek Ditmann, LAG muusikaagentuuri asutaja ja juht, kes on olnud alates 1997. aastast mänedžer paarikümnele Eesti ansamblile (Blacky, Tanel Padar & The Sun, Justament, Compromise Blue, Blind, HU?, A-Rühm ja teised) ning korraldanud või aidanud korraldada hulga suurejoonelisi muusikaüritusi, nagu näiteks Raadio 2 aastahitt, galaõhtud, „Rabarock“, „Augustibluus”.

„Bändkämp 2010” päädib neljapäeval, 19. augustil kell 19 Lihula linnusemäe laval algava lõppkontserdiga. Sellel astuvad üles seminaristid, Lihula naiskoor Leelo ja hulk külalisesinejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles