Kõige rohkem unistavad inimesed kaalu langetamisest...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas kiirelt kaalu langetada?
Kuidas kiirelt kaalu langetada? Foto: elu24.ee

Kõige rohkem unistavad inimesed kaalu langetamisest...  Kas tõesti? 


Edukas kaalu langetamine ei alga tervislikust toitumisest ja trennist, see algab sinu peast. Sinu meel on võimas relv, sellest võib sõltuda sinu edu või ebaedu.

Kuidas siis suunata oma meelt selliselt, et suudaksid eluks ajaks jääda tervislikuks ja sportlikuks?

Pühendumine

Ilma pühendumiseta on kaalu langetamine väga raske ülesanne. Kasuta neid järgnevaid nõuandeid, need aitavud sul trennile ja toitumisele pühendumist lihtsamaks teha.

Planeeri ja valmistu

Õhtuti planeeri oma järgmise päeva treening ette, pane oma trennikott varakult kokku. Mõtle läbi, kus ja mida sa sööd ning vajadusel pane ka oma toidud valmis. Tee endale tervisliku eluviisi järgimine võimalikult lihtsaks.

Pea trenn meeles

Tuleta endale päeva jooksul pidevalt trenni minekut meelde. Kui vaja, pane meelespea või lase sõbral endale meelde tuletada.

Meenuta endale oma eesmärke

Kui valmistud päevaks, tuleta endale meelde oma eesmärgid. On see kaalu langetamine, rohkem energiat, parem enesetunne? Mis see ka poleks, treenimine on oluline vahend selle saavutamisel.

Distsipliin

Distsipliini all pean ma silmas enesekontrolli, mis on eduka kaalu langetamise oluline osa. Iga päev täidad sa oma kohustusi pere ja töökaaslaste ees, sõltumata sellest, kui väsinud sa oled.  See nõuab distsipliini. Suhtu treeningutesse samamoodi.

Tee trennist harjumus

Distsipliini juures on väga tähtis harjumuse tekitamine. See on nagu hammaste pesemine igal õhtul, sa ei taha seda ehk teha, kuid siiski teed. See on saanud sulle harjumuseks.

Mõtle tagajärgedele

Ebatervislikult elades on suur tõenäosus, et kaal hakkab kiiresti tõusma. Suur kaal ja rasvumine võib aga viia südamehaigusteni, liigesehaigusteni ja kindlasti mõjub laastavalt sinu enesekindlusele.

Leia abiline

Selleks võib olla sõber või personaaltreener, tähtis on see, et sind ootaks keegi trennis ees. See sunnib sind kindlasti kohale minema.

Tuleta endale pidevalt meelde põhjuseid, miks sa trenni teed

On selleks siis hea tervis, vormis keha, ilusad kõhulihased. Kõige selle ettekujutamine annab sulle motivatsiooni juurde ja aitab püsida rajal.

Ausus

Paljudel inimestel ei õnnestu kaalu langetamine just sellepärast, et seatakse liiga kõrged eesmärgid. Planeeritakse ühe korraga liiga palju muutusi treeningutes ja toitumises ning seda kõike on korraga liiga palju. Siinkohal on abi enese tundmisest. Mõtle, milleks sa reaalselt suuteline oled.
    

Kui palju sa tegelikult trenni teed?

Pole mõtet teha endale trenniplaani, mida sa ei suuda järgida. Kui võtad sihiks endale kuus trenni nädalas ja jõuad tegelikult teha ainult kolm, tunned sa ennast kehvalt. Samas, kui plaanid teha kaks trenni ja jõuad teha lausa kolm, tunned ennast suurepäraselt ja saad motivatsiooni juurde. Kaalu langetamine ei ole mõnenädalane projekt, küll sa jõuad ka rohkem treenima hakata.

Kas sa oled valmis tegema seda, mida sinu eesmärgid nõuavad?

Kui sa tahad langetada kaalu, kas sa oled valmis muutma oma toitumisharjumusi? See tähendab oma toitumise jälgimist ja oma halbade toitumisharjumuste kallal vaeva nägemist. Ilmselt tähendab see ka rohkem aega süüa tehes ja poes käies. Otsusta, kas sa oled valmis pühenduma sellele iga päev, vähemalt enamuse ajast.

Kas sa suudad leppida ebaõnnestumisega?

Kaalu langetamise juures on ebaõnnestumine paratamatus, seda aeg-ajalt ikka juhtub. Mitte midagi ei juhtu, kui annad vahel järele oma isudele ja lubad endale tükikese pitsat või jätad vahele ühe treeningu. Ära anna alla kohe pärast esimest libastumist.

Paindlikkus

Ehk on see juhtunud ka sinuga- sa alustad treenimist, tervislikult toitumist ja hakkad juba märkama muutusi, kuid siis jääd ootamatult haigeks või vigastad ennast. Mis see ka ei oleks, lööb see su treeningrütmi sassi ja sul on väga raske tagasi rajale saada.

Muuda vajadusel oma treeninguid

Kui pead ootamatult jääma kauemaks kontorisse, treeni sellegipoolest, leia lihtsalt mingi muu viis. Kui vaja, tee trepijooksu või kiirelt jõuharjutusi kontoris. Otsusta, et sa treenid, kas või natukene.

Tee lühemaid treeninguid

Kui sul on ainult kümme minutit, kasuta seda. Natukene on alati parem kui mitte midagi. Kaalu saad langetada ka niimoodi. Kui vaja, tõuse hommikul kümme minutit varem, et teha lühikene treening. Ole pühendunud, kuid samas ole avatud ja tee muutusi oma treeningplaanis, kui peaksid seda vajama.

Ole loov

Loomulikult on treeningul oma reeglid, kuid kui aega on vähe, ära muretse reeglite pärast, vaid anna endast parim.

Järjepidevus
Kui treenid tõsiselt kolm nädalat ja seejärel teed kuuks ajaks pausi, ei vii see sind sinu eesmärgile lähemale. Tervislik kaalu langetamine on pikem protsess ja vajab aega.

- Leia endale treeningprogramm, mida suudad järgida kogu elu. Tee seda, mida sa tõeliselt naudid ja mis mahub sinu päevagraafikusse.

- Leia endale sobilik toitumisplaan, mida suudad järgida kogu elu. Paljud dieedid ei tööta, vähemalt pikemaajaliselt. Aga sellest edaspidi.

- Anna endale andeks väikesed kõrvalekalded, perfektsust pole olemas.

- Ära karda ekperimenteerida. Proovi erinevaid treeninguid, erinevaid toiduplaane ning leia see, mis töötab just sinu puhul.

Kasuta neid nõuandeid ja sa oled teinud hea alguse!

www.kaalustalla.ee
OÜ Fitnessteam

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles