Idapoolne Atlantis? Ei hoopis sukeldumispark

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veealune linn osutus sukeldumispargiks
Veealune linn osutus sukeldumispargiks Foto: SCANPIX

Indoneesias Bali saare lähedal leiti kummalised veealused templite jäänused ja jumalakujud.

Arvati, et tegemist on kunagise iidse linnaga, kirjutab The Telegraph.

Indoneesia kultuuri- ja turismiministeerium käivitas kiiresti leiu uuringud, kuna väidetavalt leiduvat veel kümme sellist veealust templit Java ja Bali saare vahelises väinas.

Kohaliku meedia sõnul avastati idapoolne Atlantis.

Kuid siis paljastus karm tõde. Veealune linn osutus inglase poolt rajatud sukeldumispargiks.

Veealuse «linna» lasi 2005. aastal rajada inglasest sukelduja Paul Turley. Ta peab Bali saarel Pemuteranis sukeldumiskooli. Mehe sõnul kasutas ta seda oma sukelumiskooli reklaamimiseks ja potsentsiaalsete klientide juurdemeelitamiseks.

Turley ja ta austraallasest kolleegi Chris Browni sõnul on nende projekti üheks eesmärgiks ka mereelu kaitsmine.

Veealust linna külastavad sukeldujad saavad teha annetuse Reef Gardeners projektile, milles õpetatakse kohalikke töötuid kalureid veealuse «linna» korallide eest hoolitsema.

«Kui ma kuulsin, et indoneeslased pidasid seda iidseks uppunud linnaks, sain ma hea kõhutäie naerda. Meie eesmärgiks oli luua sukeldujate jaoks midagi tavapärasest erinevat. Tundub, et meie reklaam ei olnud piisav, kuid müsteerium sai lahenduse,» lausus Turley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles