Ugala suvelavastus jõuab publiku ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku metsatalus on veel käimas «Väikeste vanameeste» proov.
Männiku metsatalus on veel käimas «Väikeste vanameeste» proov. Foto: Jaanus Laagriküll

Reedel esietendub Männiku metsatalus Ugala suvelavastus «Väikesed vanamehed», mille lavastab Margus Prangel külalisena Eesti Draamateatrist.


Tiina Laanemi «Väikesed vanamehed» võitis 2006. aasta romaanivõistluse, Ugalale tegi sellest dramatiseeringu autor ise.

Ühe pere maakodus kohtuvad ammused sõbrad. Kõigi nende värvikate tüüpide kohta võib öelda, et nad on edukad. Ometi hakkab grillimise, veinijoomise ja suvise jõudeolemise taustaks kõlama ähvardav noot.

Tiina Laanem on öelnud: «Kui miski siin maailmas mind tõeliselt huvitab, siis on need inimesed. Küll oleks maailm igav, kui inimese müstiline siseilm üksipulgi mustvalgel lahti seletataks. Aga seda ei juhtu õnneks vist kunagi.»

Lavastaja Margus Prangeli sõnul on lugu temavanuste inimeste omavahelistest suhetest. «Loo tuum on selles, et mingil hetkel kasvavad sõbrad, eriti kui neil on juba pere ja lapsed, üksteisest lahku. Kohtumised muutuvad järjest pealispindsemaks.»

Mängivad Tarvo Vridolin, Triinu Meriste, Tanel Ingi, Kadri Lepp, Aarne Soro, Kata-Riina Luide, Janek Vadi, Arvo Raimo ja teised.

Lapsed võib Männiku metsatallu kaasa võtta, sest neile leitakse etenduse ajaks sobiv tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles