Viis kõige levinumat müüti seksist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikvõimalikud seksiteemalised eksiarvamused on levinud eeskätt teismeliste hulgas.
Kõikvõimalikud seksiteemalised eksiarvamused on levinud eeskätt teismeliste hulgas. Foto: SCANPIX

Enamik inimesi omandab seksiteadmisi telerist, kinost, ajakirjadest. Ka sõpradelt, kuid just neilt pärit info on sageli see kõige vildakam. Portaal Ecosalon.com reastas viis kõige levinumat müüti seksist.

  1. Mehed mõtlevad seksist iga seitsme sekundi järel.Vale. Kuulsa Kinsey Instituudi ühe uuringu kohaselt mõtleb 54 protsenti meestest seksile üks või mõned korrad päevas. Ehkki on raske täpselt määratleda, kui sageli meeste peas seksuaalse alatooniga mõtteid liigub, on võimatu, et see toimuks iga seitsme sekundi järel.
  2. Seemnevedelikus on palju kaloreid. Vale. Seemnevedelik sisaldab C-vitamiini, vett, naatriumi, kaaliumi, tsinki, valke ja süsivesikuid. Normaalkaalulise mehe seemnevedeliku korraga ejakuleeritavas koguses on aga vaid ca 6 kcal.  Mõnel naisel võib seemnevedelik aga allergiat tekitada, põhjustades naha punetust ja sügelust.
  3. Kõik naised on oma loomult biseksuaalid. Vale. Selle müüdi eest tuleb ilmselt kiita kõikvõimalikke TV-sarju. Uuringute põhjal huvitub vaid keskeltläbi 6,2 protsenti meestest ja 4,4 protsenti naistest oma sookaaslastest. Lisaks võib veel umbes viit protsenti meestest ja kolme protsenti naistest pidada biseksuaalideks.
  4. Enamik naisi saab vaginaalse orgasmi ja seda suguühtes olles.
    Ei vasta taas tõele. Sellesama Kinsey instituudi uuringu põhjal on vaid umbes 30 protsenti naistest võimelised suguühtes olles orgasmini jõudma. Selle uuringu põhjal võib öelda, et palju tõenäolisemalt jõuab naine orgasmini üksinda.  Siiski kinnitas 62 protsenti paarisuhtes elavatest naistest, et on oma orgasmide arvukuse ja orgasmide tugevusega rahul. Huvipakkuv on ka asjaolu, et 14 protsenti naistest pidas mehega samal ajal orgasmi jõudmist väga oluliseks.
    5. Kui suguühe katkestada vahetult enne seemnepurset, pole võimalik rasestuda.
    Vale ja ohtlik väärkäsitlus. Seksuaalselt erutunud mehe peenisepeal leidub alati mõni tilk seemnevedelikku, mis toimib vahekorra ajal libestina. Iga tilk seemnevedelikku sisaldab miljon seemnerakku ning ainult väike osa neist on vajalik naise rasestamiseks. Ainus rasestumise vältimise viis on seksist keelduda. Kui nii siiski toimida ei soovita, tuleb tarvitada kondoomi, beebipille või mõnd muud rasestumisvastast vahendit..
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles