Just äsja nädalavahetusel suure lõppfinaaliga Nordea Kontserdimajas kulmineerunud JJ-Street Tänavatantsukooli meeskonna iga-aastaselt korraldatav Baltic Session´i (BS) tänavakultuurifestival on nüüd läbi. Võib öelda, et suured ja pikad ettevalmistused, lisaks tiimikaaslaste magamata ööd ja hilised andunud õhtutunnid tööd vihtudes, tegid teist aastat järjest midagi enneolematut – võistlushoone ähvardas rahvahulga tõttu rebeneda ja paljud huvilised pidid jääma koguni ukse taha, sest juba päevi enne üritust müüdi läbi kõik piletid, pluss metsiku kiirusega kahanesid soovijate tungival palvel müükipaisatud lisapiletid.
JJ-Street tänavatantsukooli eestvedaja Joel Juht lõõgastub meelsasti restoranis
Lenel: JJ-Street´i seltskond on nagu suur pere – tantsime, töötame ja lõbutseme koos. Juba suur ühisosa igapäevastest tegemistest on asjad, mis pakuvad lõõgastust ja rõõmu. Oleme palju koos, aga teisiti ei saakski energia olla järjepidevalt nii võimas.
Viimati võtsime koos ette humoorika ja samas ekstreemse päeva – ajasime tiimi kokku ning pidasime maha mõnusa paintballilahingu. Meie elustiil on nii aktiivne ja mitmekülgne, et see lausa nõuab uute asjade katsetamist ning ühtlasi on see inspireeriv.
Mulle väga meeldis kunagi napoleonikook, aga kui lõpetasin suhkruga liialdamise, siis üks hetk, kui jälle üle pika aja koogi kallale asusin, avastasin, et ei maitsegi enam! Joon võimalikult palju suhkrusisalduseta jooke, eelistan vett.
Võib üldiselt öelda küll, et maalähedus ja maheteema on kogumas populaarsust laiemalt. Ju siis on inimesed saanud tervisest teadlikumaks ja hoolivad endast rohkem.
Aga muidu on toit üks asi, mis teeb tuju rõõmsaks!
Lenel: Mulle meeldib väga kokandus ning eriti meeldib valmistuda külaliste tulekuks. Kui nad tulevad, püüan olemise teha võimalikult mõnusaks. Mulle meeldib hea seltskond ning nagu öeldakse, siis armastus käib kõhu kaudu. Mul pole iganädalaselt alati aega kõvasti vaeva näha, et tasemel õhtusööki valmistada, kuid eelistan alati kodust toitu. Ise tehtud, hästi tehtud!
Joel: Kuna 14 aastat tagasi olen seda tööd koguni ise teinud, siis tänasel päeval ei tahaks enam nii väga kokata. Naudiksin parema meelega teiste valmistatut ja seega jätaksin tõesti kokkamise teiste hooleks.
Lenel: Tegelikult ikka üsna sageli. Alati ei jõua lihtsalt kodus kokata ning samas on ka sõpradega koos söömine hea võimalus vaba aja sisustamiseks ning positiivse energia ammutamiseks.
Joel: Käin väljas söömas pidevalt. Mul on selline elustiil ja tegemised, et juba aja kokkuhoiu mõttes on mul mõistlikum minna kuhugi mujale, kui hakata kodus ükshaaval mesterdama.
Lenel: Kuna olen Tartust pärt, siis seal on enamus söögikohti järgi proovitud ja mingeid erilisi üllatusi enam vist oodata pole. Viibisin hiljuti seal ühes kohvikus nimega Päris Pariis, mis on väga omapärase ja prantsuspärase menüüga ning seda kohta külastan kindlasti veel. Minu südame on võitnud üks mereandidest valmistatud pastaroog restoranis Bel Ami. Samuti Vilde restorani menüü ühes sealse atmosfääriga ning Verneri maiustustega teevad meele heaks ka vihmastel päevadel!
Lenel: Kindlasti sõltub väljanägemine kohast. Kui tegemist on restoraniga, siis on ikka pidulikum ja viisakam riietus, kuid pitsakohvikusse nii ei läheks. Minu arvates tuleks rõhku panna sellele küll, kuidas välja nähakse avalikke kohti külastades.
Lenel: Sooviksin näha kindlasti rohkem teenindajaid, kes armastavad oma tööd naeratuse ja säravate silmadega! Viisakus, taktitunne ja positiivsus on kindlasti väga olulisel kohal minu jaoks. Arvan, et hea teenindaja ei pressi liialt peale, aga samas oskab ka pakkuda menüüst rohkem, kui klient esialgu planeeris. Üldiselt on teeninduskultuur väga erinev sõltuvalt kohast. Olen kohanud väga häid ja meeldejäävaid teenindajaid, kes kohe ka tuju heaks teevad, aga leidub vastandeidki. Näiteks Niperaadi restoranis on teenindus kindlasti üks vahetumaid ning meeldejäävamaid.
Usutles Erika Räpp