Pildid! Selgusid inimese parim sõber 2014 ja Eesti parim koeratort!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Kristiine Spordihallis toimunud BIGBANK Match Show'l kuulutati välja konkursside «Minu koera lemmiktort» ja «Inimese parim sõber 2014» võitjad.

Foto: Peeter Hütt / Tippfoto

Parimaks koeratordiks valiti võistlustöö nimega «Iga koera unistus».

Eesti parimaks koeratordiks valis rahvas tarretatud koeratordi nimega «Iga koera unistus». «Tort näeb väga efektne välja ning sobib hästi serveerimiseks ka kaalujälgimisel olevatele koertele,» rääkis tordi autor Maris Siilmann.

Konkursil osalenud tortide retseptid leiab Eesti Koeraomanike Seltsi facebook'i lehelt https://www.facebook.com/koeraomanikud

Foto: Peeter Hütt / Tippfoto

Inimese Parim sõber 2014 tiitli võitis Saksa lambakoer Ratsumestarin Quasy, kes kaitses oma perekonda sissemurdjate eest.

«Vägitükiga sai Quasy hakkama 12. mai varahommikul, kui kaks kurjategijat üritasid tema koduaknast sisse tungida,» ütles Quasy perenaine  Aivi Pelepelin. «Kell näitas päeva neljandat tundi, kui Quasy hakkas rahutult mööda tube ringi käima. Koera käitumine äratas peremehe ja hetk hiljem oli lastetoa akna juurest kuulda vaikset prõmmimist. Seepeale päästis peremees läbi akna teenistuskoera valla, et viimane mehed kinni peaks. Kuigi ühel õnnestus jooksu panna ja ka teine pääses koera haardest, leidis koer ühe kurjategija eramajade vahelt varjust.»

«Ütlus, kodu on sinu kindlus, sai pere jaoks uue tähenduse – nii kindlalt tunneme ennast siis, kui inimese parim sõber on kodus,» lisas Aivi Pelepelin.

Foto: Peeter Hütt / Tippfoto

«Juba 10. korda toimuva BIGBANK Match Show eesmärk on juhtida tähelepanu koduta loomade probleemile ja selle lahendamise võimalustele ning toetada Eesti koduta loomade varjupaikasid. BIGBANK on kümne aasta jooksul panustanud heategevusliku koertenäituse toimumisse üle 200 000 euro. Koostöös Eesti Koeraomanike Seltsiga ning heade inimeste abiga, oleme Eesti koduta loomade varjupaikasid toetanud enam kui 16 000 euroga,» sõnas BIGBANK Match Show korraldaja Marve Kadastik. Selle aasta tuluga toetatakse Võru Kodutute Loomade Varjupaiga kliinikuruumi ehitamist. 

Foto: Peeter Hütt / Tippfoto

BIGBANK Match Show’st võtsid osa nii puhtatõulised kui segaverelised koerad neljas võistlusklassis vastavalt vanusele ja suurusele: kutsikad, üle- ja allapõlve koerad ning veteranid. Lisaks toimusid võistlused koerte esindajatele ehk händleritele. Traditsiooniliselt toimus näitusel ka koertega seotud etteasted: näha sai näiteks Tarkade Koerte Klubi rallikuulekuse tutvustust. BIGBANK Match Show suurtoetaja on Caramira Õnneliku lemmiklooma pood.

Foto: Peeter Hütt / Tippfoto

MTÜ Eesti Koeraomanike Selts on 2006. aastal asutatud mittetulundusühing, mis haldab internetifoorumit www.koertekoda.net ning tegeleb hättasattunud koerte abistamisega koos Koertekoja foorumi kasutajatega.

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles