Vene kitarrilegend esineb Vihulas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastasia Bardina.
Anastasia Bardina. Foto: Internet

11. augustil kell 19 annab Vihula mõisas kontserdi vene kitarrivirtuoos Anastasia Bardina.


Venemaa Gneissinite-nimelise muusikaakadeemia lõpetanud Bardina on ainus vene kitarrist, kes mängib kontsertidel seitsmekeelsel vene kitarril.

Aastakümneteks unustusse vajunud instrument on just tänu tema kontsertidele hakanud tähelepanu koguma üle maailma.

Peale selle pilli valdab Bardina meisterlikult ka klassikalist kuuekeelset kitarri. Oma kontsertidel kombineerib ta kitarrimuusika ülemaailmseid meistriteoseid vene klassikute unikaalse repertuaariga, mida on hoolikalt säilitanud ja jagab nüüd oma kuulajaskonnaga.

Anastasia Bardina etteasted on saanud tunnustust paljudel festivalidel ja konkurssidel, ta on andnud edukaid soolokontserte Ungaris, Poolas, Austrias, Tšehhis, Kuubal, Serbias, Iisraelis, Hiinas, Mongoolias, Leedus, Valgevenes ja Ukrainas.

Bardina on varem korduvalt andnud kontserte ka Eestis: Tallinna kitarrifestivalil, Kuressaare kammermuusikapäevadel, Tartus, Elvas, Võrus ja mujal.


“Anastasia Bardina on laval kui elav kirg,” on kitarrilegendi iseloomustanud vene helilooja ja kitarrist Nikita Koškin.

“Tal on erakordselt jõuline temperament. Siin puutume kokku inimesega, kes ei ole täiuslik muusik mitte ainult oma tehnilise võimekuse poolest, vaid kogu olemuse ja mõtteviisi tõttu.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles