Mäeküla piimamees läheb suvetuurile

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mäeküla piimamees»
«Mäeküla piimamees» Foto: Kärt Ojala

Kreisilinnapäeval Paide Vallimäel esietendunud ja publiku südameid võitnud Paide Huviteatri etendust «Mäeküla piimamees» saab augustis näha neljal korral. Nimelt läheb teater tuurile.


Lavastaja Tarmo Hintsi selgitas, et tegemist on Eduard Vilde ühe psühholoogilisema teosega, mis vaagib inimesi ja nende valikuid.
Inimene valib raha ja sooja koha, vastutasuks andes ära oma hinge, nagu lavastuses teeb Prillupi Mari. Mis juhtub siis, kui niimoodi tehakse? Kas kaasaeg on niisuguseid inimesi juurde toonud?
Hints lisas, et lavastus puudutab ka muid tänapäeva ulatuvaid probleeme.

Kõige tuttavamad näitlejad, kes tükis silma hakkavad, on mõisahärrat kehastav Konstantin Belov, Kuru Jaani mängiv Andres Taim ja Maasika osatäitja Erich Einstein.
Ülejäänud näitlejad, nagu Janek Reedi, Kätlin Mägi, Rita Suve, Marju Anvelt, Rainer Kiis, on Hintsi ütlust mööda need, kes liitusid veebruari algul loodud uue näiteringiga. «Janis Baranin jõudis meie juurde Väätsalt,» ütles ta. (JT)

AJAKAVA
Paide Huviteatri etendus «Mäeküla piimamees»
05.08 Imavere Piimandusmuuseumi õuel kell 20. Pilet 50 kr.
07.08 Kaarukal Seppade päeval kell 14.
14.08 Kabala laululaval algusega kell 16. Pilet 50 kr.
21.08 Märjamaa Teatrifestival kell 19.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles