Pildid: John Cleese avaldas oma esimese autobiograafia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti tuntud näitleja ja koomikutegrupi Monty Python staar John Cleese avaldas 9. oktoobril oma esimese autobiograafia, mis kannab pealkirja «So Anyway».

Cleese paljastab oma raamatus, et ta lapsepõlv oli üsna üksildane, kuid hiljem oli sellest kogemusest ta koomikukarjääris kasu. Seal on mahalakaid fakte ka ta näitlejakarjäärist ning eraelust, edastab Reuters.

«Lapsena mängisin üsna palju üksinda, mitte koos kaaslastega. Kooli minnes ei sobinud ma teiste lastega. Leidsin, et suudan kaaslased oma trikkidega naerma panna ning see aitas meie vahelist erinevust lõhkuda. Kui inimesed naeravad, siis nad võtavad su omaks,» selgitas Cleese.

Cleese liitus uuesti Monty Pythoni kaaslastega astumaks üles Londoni O2 areenil uue lavastusega.

Hoolimata etenduste edust, jäi Cleese uuesti lavale tulemise suhtes skeptiliseks.

«Rahunesin lavale astudes maha. Valgus ei olnud suunatud meile, vaid pealtvaatajatele ning minu jaoks oli see huvitav. Siis aga tundsin, et ma ei olegi lavale saamisest elevil. Pealtvaatajaid võis olla umbes 16 000. Ma nautisin etteastet, kuid ei olnud elevil. See oli ebatavaline,» lausus Cleese.

John Marwood Cleese (27. Oktoober 1939) on Briti näitleja, koomik, kirjanik ja produtsent. 1960. aastatel oli ta menuka komöödiatrupi Monty Python kaasasutaja ja liige.

Neil oli oma menukas sektšisari «Monty Python´s Flying Circus». Lisaks tegid nad neli filmi: «And Now for Something Completely Different», «Monty Python and the Holy Grail», «Life of Brian» ja «The Meaning of Life».

1970. aastatel tegi Cleese koos abikaasa, näitlejanna Connie Boothiga menukat komöödiasarja «Falty Towers».

Hiljem mängis ta koos Kevin Kline`i, Jamie Lee Curtise ja Monty Pythini kolleegi Michael Paliniga menufilmis «A Fish Called Wanda».

Lisaks on Cleese mänginud kahes James Bondi ja kahes Harry Potteri filmis ning andnud kolmele Shreki filmile hääle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles