USA asepresident tabati jäätist limpsimas ja raha lehvitamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Biden jäätisega
Joe Biden jäätisega Foto: AP

Kõmufotograafid tabasid USA asepresidendi Joe Bideni Portlandis jäätist ostmas.

Biden jäätisega fotodest sai internetisensatsioon, edastab Washington Post.

Bideniga oli kaasas Portlandi senaator Jeff Merkley, kuid fotograafe huvitas pigem asepresident, ta jäätis  ja käes olnud raha.

Pilt, millel on Bident näha trendikate päikeseprillidega jäätist limpsimas ning raha lehvitamas, leib internetis nagu kulupõleng.

Teada on, et šokolaadi- ja vaniilijäätis on Bideni lemmikmagustoit.

Väidetavalt on asepresidendil komme alustada igasuguseid poliitilisi kampaaniaid rituaalse jäätiseöömisega ning ka nüüdne ei olevat olnud erand.

«Ta ei pruugi alati ise jäätist süüa. Juba see, et ta lähedal on jäätis, on märgiks. Jäätis teeb ta õnnelikuks,» kirjutas Washington Posti ajakirjanik Jaime Fuller väljaande poliitblogis.

Fuller küsis samas, miks Biden varjas oma silmi päikeseprillide taha.

Ei ole teada, kas Biden ostis jäätist kogu teda saatnud meeskonnale või ta paljusid kupüüre lehvitades lihtsalt ei teadnud jäätise hinda.

Asepresidendil oli käes 20 dollarit.

USAs räägitakse Bideni jäätisearmatusest legende ning sellest on kujunenud juba varem internetiilming.

«Olen suur jäätisesõber. Ma ei joo alkoholi ega suitseta, kuid ma söön jäätist, suurtes kogustes jäätist,» sõnas asepresident ühel Valge Maja poolt avaldatud videol.

Selles kiitis ta ka ühte abielupaari, kes USA valitsuse poolse äristardi rahaga käivitas 2009. aastal oma jäätisekohvikute keti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles