Video: «Simpsonid» ennustasid Ebola epideemiat juba 1997. aastal?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader «Simpsonite» osast «Lisa`s Sax»
Kaader «Simpsonite» osast «Lisa`s Sax» Foto: Youtube

Menukas animasari «Simpsonid» ennustasid juba 1997. aastal osas «Lisa´s Sax», kus on näha raamatut pealkirjaga «Curious George and Ebola Virus» ette praegust Ebola epideemiat.

Võib oletada, et «Simpsonite» tegijad ja Springfieldi elanikud on selgeltnägijad, kirjutab Daily Mail.

Vandenõuteoreetikute arvates ongi see nii.

Nende arvates suutis maailmakuulus sari 1997. aastal praegust Ebola epideemiat ette ennustada osas, kus Marge püüab haiget Barti aidata.

Ta tutvustab Bartile raamatut «Curious George and Ebola Virus». Raamatu kaanel on voodis näha ahvi. Ahve peetakse Ebola viiruse kandjaiks. USAs on Ebola viirus nõudnud juba esimese ohvri, kelleks oli Libeeriat külastanud Eric Thomas Duncan.

Marge küsib siis Barti käest, et kas ta tahaks midagi joonistada.

«Ma juba tegin seda,» ütleb Bart ja näitab apokalüptilisele joonistusele, milles ta on ümbritsetud verest ja laipadest ning isegi päike ja pilved nutavad.

1997. aastal vaatajateni jõudnud osast on pandud klipp Youtube`i. Selle juures küsitakse, kas «Simpsonid» andsid vihje või on see lihtsalt kokkusattumus.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on seni Ebola tagajärjel surnud umbes 3500 inimest ning haigestunuid on üle 8000. WHO ennustuse kohaselt võib Ebola puudutada kuni 1,4 miljonit inimest.

Ebola viirus avastati 1976. aastal Zaire`ist. Pärast seda on Aafrikas mitmel korral see viirus inimelusid nõudnud.

Ebola nüüdne epideemia on enim nõudnud ohvreid Lääne-Aafrika riikides Guineas, Sierra Leones ja Libeerias. Eric Thomas Duncan on USAs esimene inimene, kes sellesse haigusesse suri.

Eile teatas meedia, et Makedoonias kahtlustatkse Ebolat, kuna seal suri kummalisel viisil tööreisil olnud Briti ärimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles