Schwarzenegger: kui oleksin kuulanud küünikuid, siis joodeldaksin ikka Alpides

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger Foto: SCANPIX

Austria päritolu Hollywoodi staar Arnold Schwarzenegger, kellest sai hiljem USA poliitik ja California kuberner, on külas Soomes.

Ta esines Helsingis Nordic Business Forum seminaril, edastab Helsingin Sanomat.

Schwarzeneggerit esitles USA suursaadik Soomes Bruce Orecki ning kuulajad tõusid ta lavale astudes püsti aplodeerima.

USA staar paljastas oma edu saladusi.

«Kui tahate olla edukad, siis tuleb leida eesmärk ja pühenduda sellele täielikult. Teadsin, et tahan olla kulturist ning saada näitlejaks. Olla edukas ka äris. Kui sul on lennuk, kuid sa ei tea, kuidas sellega lennata, ei ole lennukist kasu. Leia oma visioon, sest see on kõige tähtsam ning kõik ülejäänu tuleb kunagi kindlasti,» lausus Schwarzenegger.

Staar jätkas, et ta ei tahtnud olla vaid kulturist, vaid maailma parim kulturist. Sama kehtis ka näitlemise kohta. Ta ei tahtnud olla massistseenis, vaid staar.

«Ei tasu kuulata neid, kes sind maha teevad. Seega ei tasu kuulata küünikuid. Kui ma oleks kuulanud neid, kes mulle ütlesid, et ma ei saavuta midagi, oleks ma ikka Alpides joodeldamas,» teatas kuulsus.

Schwarzeneggeri sõnul ei too keegi kuulsust kandikul kätte, vaid selle nimel tuleb palju tööd teha ja vaeva näha.

«Teadsin, et kui ma ei pinguta piisavalt, siis ei ole ka tulemusi ning mu unistused ei täitu. Samuti peab olema tööeetika ning andma endale ka puhkamiseks ja uue õppimiseks aega,» lausus staar.

Schwarzeneggeri sõnul peab olema eesmärk, mis on enda egost suurem.

«Kui vaadata elu enesekeskselt, siis ei ole tulemusi. Peab olema midagi sellist, mis oleks kasulik paljudele. Kui aga saavutatakse edu, siis tuleb anda tagasi. Olen nüüdseks oma vaimses arengus nii kaugel, et pigem mängib getolastega malet, kui lähen punase vaiba üritusele,» selgitas Schwarzenegger.

Scharzeneggeri sõnul on talle inspiratsiooni andnud mitmed kuulsused. Näiteks Mihhail Gorbatšov, Ronald Reagan, Nelson Mandela, ema Teresa ja Winston Churchill.

Arnold Schwarzenegger sündis 30. juulil 1947. aastal Austrias  Thalis. Twemast sai esmalt maailmakuulus kulturist, hiljem aga Hollywoodi staar. Tema filmograafiasse kuuluvad näiteks «Heracles», «Conan the Barbarian», «Terminaatori» filmid ja «Total Recall».

 2003 – 2011 oli ta USA California osariigi kuberner. Pärast poliitikast lahkumist on ta tegelenud näitlemise ja äriga ning on olnud motivatsioonikõneleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles