Manona ja Krister Paris loodavad, et nende põnn kasvab üles vihavabas ühiskonnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manona ja Krister Paris
Manona ja Krister Paris Foto: kooselu.ee

Ajakirjanikud Manona ja Krister Paris ühinesid kuulsustega, kes räägivad veebilehel kooselu.ee avaldatud videotes, miks nende meelest on kooseluseadus Eestile vajalik.

«Kui Eestist räägitakse kui kohast, kus inimesed võiksid tahta tulevikus elada, siis see saaks olla ainult koht, kus on tagatud võimalikult võrdsed tingimused kõikidele, nii minu lapsele kui ka teistele, kes on võibolla teistsugused. Võibolla teistsuguse nahavärviga, teistsugust päritolu, teistsuguse religiooniga. Me oleme tulnud ühiskonnast, kus inimesi lahterdati küll ühe, küll teise kuuluvuse alusel - olid kommunistid, olid natsid,» rääkis Krister Paris.

«Ma näen ka mujal maailmas, kuidas taolised ideoloogiad viivad paratamatult hukkumise ja ka verevalamiseni ning kindlasti ei aita need ühiskonda pikas perspektiivis edasi. Inimese seksuaalne sättumus on ainult üks taolistest kategooriatest. Kui me hakkame lähtuma juba ühest ja selle alusel inimesi välistama, siis paratamatult viime me Eesti tupikusse ja sama hästi võiks me oma riigi maha kriipsutada.»

Krister lisas: «Kui seesama põnn, kes meil siin süles oli, kasvab üles heterona, siis mulle meeldib, kui ta on ühiskonnas, kus ta ise ei pea vihkama. Kui ta kasvab juhuslikult üles mingi muu seksuaalse eelistusega, on mul veel parem meel, et ta on ühiskonnas, kus pole vihkamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles