Kunstnik Bruno Sõmeri üllatab “Impressiooniga”

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Selle töö nimi on “Kobul”,” rääkis kunstnik Bruno Sõmeri eile Pärnu keskraamatukogu galeriis personaalnäitust üles sättides.
“Selle töö nimi on “Kobul”,” rääkis kunstnik Bruno Sõmeri eile Pärnu keskraamatukogu galeriis personaalnäitust üles sättides. Foto: Urmas Luik

Vanameister Bruno Sõmeri sättis eile Pärnu keskraamatukogu esimese korruse galeriis üles maalinäitust, mille autor on pealkirjastanud “Impressioon” ehk mulje.

Tänasest augusti lõpuni näevad raamatukogu külastajad ja Sõmeri loomingu austajad tema seitsmest suuremõõtmelisest (92x92) ja kaheksast väiksemast (50x40) tööst koosnevat värvikat väljapanekut. Tööde nimetused kõnelevad enda eest, olgu või näiteks “Kobul”, “Meditatsioon”, “Visioon” või “Fluidum”.

“Need on värvimuldadega tehtud maalid, autoritehnikas,” mainis Sõmeri, kes keskraamatukogu esimest korda oma loomingu personaalnäituse kohana kasutab.

Tartus Pallases kunstiõpinguid alustanud Sõmeri on esinenud ligi 30 personaalnäitusega, neist esimesega 1947. aastal. Tema maale on omandanud Tartu kunstimuuseum, Zimmleri kunstimuuseum Ameerikas ja teisedki kunstivaramud ning erakogujad.

Pärnu linna vapimärgi kavaler ja Jannseni-nimelise kultuuripreemia omanik ning Pärnumaa “Kultuuripärl 2006” on inimesena tagasihoidlik ja seepärast avas ta oma 15 maalist koosneva näituse Pärnu keskraamatukogus vaikselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles