Ansambel Blind tähistab juubelit kolme kontserdiga: naudime üheskoos igat prooviruumis veedetud hetke

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Blind
Ansambel Blind Foto: Blind

Käesoleva aasta lõpus oma 20. sünnipäeva tähistav ansambel Blind annab novembris 3 kontserti.

Blind alustas tegutsemist 1994. aastal, kuid pole viimase kuue aasta jooksul tegutsenud. Käesoleva aasta juunis esineti festivalil Kaparock, mis pidi jääma ühekordseks katsetuseks, kuid publiku soe vastuvõtt andis bändile tõuke, et koos edasi rokkida. 14. novembril antakse kontsert Tartus, Genialistide Klubis, päev hiljem Pärnus, Endla Teatri kohvikus ning 22. novembril Tallinna vanalinnas, klubis Sinilind.

Ansambel Blind andis aastatel 1994 – 2006 ligikaudu 300 kontserti, millest umbes 100 väljaspool kodumaad. Aastatel 2001 kuni 2004 tuuritas bänd ohtralt Ameerika Ühendriikides, kus anti välja ka kaks albumit. USAs on kahel korral üles astutud ka mainekal New Yorgi CMJ muusikafestivalil. 2002. aastal jõudis Blindi singel «Dum Dum» kümnete USA raadiojaamade edetabelitesse. Eestimaalastele on tuntuimateks Blindi paladeks «Astrounaut», «Emmanuelle», «P.O.M.B» ja «One Of A Kind».

Foto: Erakogu

Blindi koosseisus on vahetunud vaid bassimees, kelleks alates kevadest on Robert Kõrvits. Enne suvist kontserti ütles bändi frontman Urmas Voolpriit, et bänd otsustati uuesti kokku panna, kuna rock'n'rolli hakkas elus väheseks jääma. Pärast suvist ülesastumist Kaparockil on mees nagu uuesti sündinud: «Naudime üheskoos igat prooviruumis veedetud hetke. Mul on siiralt hea meel, et saame seda fiilingut novembris ka oma vanade ja uute sõpradega jagada!»

Bändi liikmed teevad juba ka tulevikuplaane: «Võtame päeva korraga, aga kindlasti ei plaani me pärast neid kolme kontserti jõulupuhkuseks näiteks Soome suusatama sõita. Polegi korralike suuski hetkel,» ütlesid bändi liikmed nagu ühest suust.

Blindile lisaks saab Pärnu ja Tallinna kontsertidel näha ja kuulata ka ansambleid Sibyl Vane ning Arles Kangus & Udu. Viimane neist on kohal ka Tartu kontserdil. Tartus ja Tallinnas näidatakse enne kontserti suurelt ekraanilt ka bändi ajalugu tutvustavat videomaterjali, mis sisaldab muuhulgas ansambli esimest ülesastumist 1994. aastal Nõmme rokiklubis 326. Rohkem infot ansambli esinemiste kohta leiab Facebookist.

Blindi kuuluvad:

Urmas Voolpriit – laul ja kitarr

Andres Ohu – trummid

Mallar Prandi – klahvpillid

Robert Kõrvits – bass

Blindi diskograafia:

Pronto Seignore (Eesti, 1996, MC)

Wife For Sale (Eesti, 1998, CD)

Jolly Good (Eesti, 2000, CD/MC)

The Breast Off (USA, 2001,CD)

Estonians (Eesti, 2003, CD/MC)

Estonians (USA, 2003, CD)

Igauni (Läti, 2004, CD)

Totalli Blind Drink Drivers 1994 – 2006 (Eesti, 2006, DVD)

Lost'n'Found (Eesti, 2009, CD)

Kontsertide lingid Facebookis:

Tartu

Pärnu

Tallinn

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles