“Augustiunetus” toob kaunid kunstid Pärnu tänavatele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Augustiunetuse" ajal täitub Pärnu kesklinn tänavamuusikutega.
"Augustiunetuse" ajal täitub Pärnu kesklinn tänavamuusikutega. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järgmisel laupäeval, 14. augustil toimub Pärnus tänavafestival “Augustiunetus”, mis toob sumedal augustiõhtul linna tänavatele, kohvikutesse ja parkidesse muusika, tantsu, filmi ja teatri.

““Augustiunetus” toob pärnakale ja linnakülalisele käeulatusse paljude kunstivaldkondade esindajaid,” rääkis festivali korraldava MTÜ Kastan Taskus juhatuse liige Hille Hinsberg. “Loodame, et festival innustab linna elanikke ja kohalikke ettevõtjaid mõnusa linnaruumi kujundamisel koostööd tegema.”

Pärnu kesklinnas ja Rannapargi piirkonnas toimuvad “Augustiunetuse” raames 14. augusti õhtu jooksul teatri-, raamatu-, muusika-, tantsu-, moe- ja toidukunsti üritused.

“Soovime festivaliga tuua Pärnusse tagasi kohati ehk kaduma hakkavat elunautivat kuurordihõngu,” märkis Hinsberg. “Unetus festivali nimes kutsubki pärnakaid ja külalisi võtma sumedast augustiööst viimast. Nii on Rannapargis näiteks unetute jooksuvõistlus pidžaamades ja õhtused linnaekskursioonid.”

"Augustiunetusega" koos toimub esimene Pärnu improvisatsiooniline teatrifestival “August” ja kohalikku omaalgatust toetav VI Pärnu linnaosade päev.

14. augusti pärastlõunast keskööni kestva tänavafestivali peatelg on Pühavaimu ja Supeluse tänav, mille ümbruses leiab aset kokku üle 50 ürituse ja ettevõtmise. Tänavafestival kuulutatakse avatuks 14. augustil kell 16 Steineri aias.

Õhtu jooksul on Pärnu kesklinnas kokku poolsada üritust, enamik neist tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles