Itaalia siseminister tahab samasooliste abielude registreerimise keelata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelino Alfano
Angelino Alfano Foto: SCANPIX

Itaalia siseminister Angelino Alfano ähvardas samasooliste abielude registreerimise keelamisega, kuna samasooliste abielu on Itaalia põhiseadusega vastuolus.

Itaalia suuremates linnades, kaasa arvatud Bologna, Milano, Pisa ja Genova on välismaal abiellunud homopaaride ametlik registreerimine lubatud ning seda isegi siis, kui Itaalia seadus seda ei võimalda, edastab The Local.

Alfano andis täna raadiojaamale RTL intervjuu, milles sõnas, et võimuesindajad ei peaks samasooliste abiellumist ja registreerimist lubama, kuna Itaalia seadustes ei ole seda sätestatud.

«Kui homod abielluvad, siis ei ole see ametlik abielu, kuna Itaalia põhiseaduses ei ole selle kohta paragrahvi,» teatas minister.

Peaminister jätkas, et kui linnad ei tühista homopaaride registreerimisi, siis teeb seda valitsus.

Alfano sõnum linnade ja regioonide omavalitsustele tuli külma dušina, kuna alles juunis oli peaminister valmis arutama samasooliste abielu legaliseerimist.

Peaministri sõnavõtu põhjuseks oli ka see, et üks Sitsiilias tegutsev riigifirma võimaldas oma homost töötajal pärast ta abiellumist 15 päeva pikkust puhkust. Sama võimaldatakse abiellumisel ka selle firma heterodest töötajatele.

Itaalia homode õiguste eest võitlejad pidasid seda sammu homode jaoks väga tähtsaks pretsedendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles