68 türklast elasid üle ühe kuu Kuala Lumpuri lennujaamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuala Lumpuri rahvusvaheline lennujaam
Kuala Lumpuri rahvusvaheline lennujaam Foto: SCANPIX

Malaisia politsei arreteeris 68 Türgi kodakondsusega isikut, kes elasid üle ühe kuu Kuala Lumpuri rahvusvahelises lennujaamas.

Malaisia võimuesindajad said lennujaama töötajatelt teada, et kolm kahtlast meest püüavad ilma dokumentideta lennujaamast välja pääseda, edastab The Economic Times.

Lisaks neile kolmele mehele paljastus lennujaamast elamast veel 65 türklast. Nende seas oli 21 last, kellest noorim oli kuuekuune.

«Nad magasid lennujaamas maha pandud tekkidel ning pesid end tualettides. Neid ei osatud esmalt tesitest lennujaamas olnutest eristada, sest kogu aeg on palju rahvast. Türklastel rahast puudus ei olnud. Kui on raha, siis saab pikka aega lennujaamas elada,» sõnas Malaisia politsei esindaja Zaldino Zaludin.

Ta lisas, et türklased liikusid lennujaamas ringi ning jätsid mulje nagu oleksid transiitreisijad.

Zaludini kinnitusel ei jätnud türklased ebatavalist muljet ning selle tõttu ei jõutud kohe nende jälile.

Politsei andmetel liikusid ja elasid mehed ning naised ja lapsed eraldi.

Malaisia politsei ei tea veel põhjust, miks türklased lennujaama elama jäid. Türklaste juhtumit uurib ka Malaisia immigratsiooniamet. Neile võidakse esitada süüdistus lennujaamas ebaseaduslikuks elamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles